Thursday, April 11, 2013

Jom Membaking Kek Karemel

Assalamualaikum




Piweet... Mood membaking dah menggila kembali. Vitamin R makin menyubur.ahakss i like!

Semalam whatsapp adik cumil sunah sakura. Borak kosong pasal kucingnya mulan dan kisah hp barunya. Err harini terkenang pula adik cumil tu terus teringatkan kek karemel yang selalu dia jual tu.

Nak harap sahabatku adish shida yang buatkan lama lagi la tu tunggu dia datang bertandang😔

Nak tak nak sebab dah terliur tengok sunah dan shida asik tayang kek karemel mereka terpaksalah saya buat juga harini. Dah ngidam tahap gaban dah ni... Arghhh tak sabar nak ngap.

Dulu masa first time buat bersungguh chatting ngan awin tanya step by step cara nak buat kek ni.

Belum campur tanya kak yatie sebab takut air gula hangus meleleh dan baca entri shida dah khatam berkali2 masa tu. kali ni buat penuh keyakinan walau si debab tu macam biasa menangis tepi kaki bergayut kat skirt ummi. Arghh mujur tak pakai kain batik! Grrr

Ok ye.. Sabarkan diri anda, satu jam 10 minit proses membakar perlulah anda mendamaikan hati bawak bersabar ye hati.

Petang nanti dah sejuk boleh potong comel2 tayang kat korang.tapi cuak bab gula hangus tadi nampak macam tergelap warnanya. Bab buat gula hangus memang saya gagal:( hurmm harap kek jadi dengan cantik.. Ameen
www.tips-fb.com

8 comments:

Mooniqueen said...Reply To This Comment

cantiknya color... tak sampai hati nak makan..

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

nak tengok bila dah potong punya.. sure lawa.. jambu je wane..

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

WAAAH AWAK BUAT KEK KARAMEL...

KECIAN TGU LAMA YER

PinKy MoMMa said...Reply To This Comment

ramainyer org yg rajin buat kek ni skrg ni..senang ke kak..terliur tgk..

nnt dah duk rawang, boleh cuba sndiri hehehe

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

rajin..tyg cpt2 hasilnya..nk tgok!

deno said...Reply To This Comment

wah bestnyaaaaa!!!! :)

Cik Zaitul said...Reply To This Comment

Nak.... nak resipi...sgh pastel kalee kek awak..

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

nyummm...dapnye...
bile la dpt rase akk buat ni..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...