Friday, April 19, 2013

Selamat Hari Lahir Encik Laling

Assalamualaikum
Seminggu sakit. Sakit teruk. Demam teruk. Melepek sampai tak boleh bangun. Semalam dan kelmarin encik laling terpaksa duduk di rumah jaga isterinya ni:(

Semalam dah rasa segar sikit bila tengah hari. Mula ajak encik laling makan laksa di kedai. Balik tu sambung rehat. Tersentak bila teringat semalam 18 hari bulan. Biasanya kami akan menyambut birthday time maghrib.

Sebab anak tuisyen memang tak dapat nak keluar makan. Tengok jam dah pukul 5 petang laju-laju ke dapur membancuh kek untuk encik laling.

Terima kasih... Seperti biasa saya skodeng resepi kek dari blog kak yatiememories. Ising tu saya hentam saja sebab shortening dah habis. Biasanya saya guna resepi cmg. Tapi semalam tengok shortening habis saya taram saja dengan susu manis butter dan gula, jadik juga... Ehehehe.



Tu dia.. Sejak buat kek span ni, birthday dah tak beli kek lagi dah. Pilih saja nak perisa apa. Cuma tangan masih keras nak mendeko lawa-lawa macam kedai kek tu.

Saya buat dua lapis, tengahnya saya lerak icing dan sapukan dengan filling strawberry.

Apa pun... Selamat hari lahir buat encik laling, wahai suami ku dunia akhirat. Moga Allah melimpahkan rahmatnya buat suami tercinta, murah rezeki dan kita akan berbahagia selalu ke akhir hayat.ameen.

Anak-anak pun terkejut. Mereka tau saya demam tak larat buat kek. Balik sekolah tengok kek dah siap mereka hepi sangat-sangat.
www.tips-fb.com

9 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Kagum akak dgn kerajinan adik buat kek utk suami..pasti suami lbh terharu.susah payah isteri buatkan kek harijadi utk dia dalam sakit-sakit pun..besar pahala untukmu,dik..:)

p/s: kek tu nampak menggiurkan!mesti sedap

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

cantek la tu.. ape yg keranstangan lagi kan.. wahhhh dah leh bukan tempahan camni.. :D

ieda immi said...Reply To This Comment

eppy bday buat suami LM ..
sgt mudee okeh ! ;)

ummi_khalish said...Reply To This Comment

assalm...LM..alhamdulillah dah semakin sihat..n syahdu hti akk ni tengok kek tu..sungguh bertuah suamimu..semoga bahagia sampai syurga....:-)

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

happy birthday buat suami LM =D

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Happy birthday, walaupun ni wish lewat sikit tak pe k...

bagusnya isteri dia ni, tengah demam sempat buat kek lagi, tu yg suami saying tuh...
kek tu Nampak sedap je nak sikit??

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

happy birthday to ur hubby kak...
moga akak sentiasa bahagia bersama suami tercinta...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

happy birthday utk en zairi..

bertuah dan untung dia dapat awak sbg isteri..dah la lawa..pandai lak wat kek sendiri utk besday

deno said...Reply To This Comment

selamat hari lahir buat mr hubby akak... terlewat pula deno... sori... oh ya akak, kem salam kat mr hubby akak ya... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...