Wednesday, April 10, 2013

Tips Masakan Enak?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Haaa mari dekat sket. Siap ada tips lagi kan? Korang pasti nak makanan yang enak hingga menjilat jari kan?

Kalau di rumah LM ni mudah saja. Tips nak anak suami makan berselera dan bertambah haruslah ianya di masak oleh saya! Haaa nampak tak?

Air tangan ibu atau air tangan isteri adalah yang terbaek! Anak2 ni masak simple mana pun takpa janji ummi yang masak.

Maka jika anda adalah seorang isteri dan ibu jangan la pemalas sangat nak memasak. Selain ia pengerat hubungan ia juga saham akhirat buat kita. Saya ni selalu je jadi pemalas... Masak je ikan goreng, sayur2 masak air dan tumbuk je sambal belacan. Uik licin juga dorang makan. Haaa tau dah rupanya menu apa pun tak penting. Apa yang penting adalah air tangan isteri @ ibu .

Kita sendiri balik kampung pun cari masakan ibu. Restoran termahal pun tak boleh lawan air tangan ibu kita kan?

P/s:sekadar memujuk hati jangan malas masak.. Hahaha, ye la arini ada pasar malam mesti liat nak masak😝

Kata LM: muka lawa tapi tak rajin turun dapur pun tak guna juga kan?

Kata LM lagi:adik ad bawa bekal ayam goreng tepung arini... Err bekal ayam pun jadilah walau takda nasi, diet protien anak bujang tu:) hari2 bawa bekal, tak jemu dengan masakan ummi ke?


www.tips-fb.com

6 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Samalah tempat kakak hari Rabu hari pasar malam. Tapi kakak biasa memang tak masak kalau dah ke pasar malam. Sebab baaaanyak makanan dah dibeli.

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

hari nie pasar malam jugak di kmpung saya,
hari ni saya makan udang masak sambal tumis mak saya buat..sedap nya hehee

Peri PiA said...Reply To This Comment

Ok,nak rajin2 mcm LM
:)

e d r i n a . 피나 said...Reply To This Comment

betul-betul ! mak masak se'simple mana pun, rsa sedap je. Fina mmg suka masakan mak. teheee x)

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

betol2... abi pun ckp time pantang ni at least katanya masak nasi aje pun jadi la...sbb mama masak lauk2 so nak jugak dia makan air tgn isteri dia nii haaa

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

rajin ummi bekalkan makanan kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...