Friday, June 7, 2013

Mihun Goreng Singapore Untuk Lunch


Assalamualaikum
Hai semua, hola. Apa khabar.

Hari ni dah buntu nak masak lauk apa untuk lunch, maka saya ambil keputusan untuk masak simple2 saja. Goreng mihun saja untuk mereka. Lagi pun dah lama maisarah minta saya buatkan mihun putih katanya.



Tara... Tu dia simple je pun.

Goreng sebungkus mihun jenama PAMA yang halus dan lembut tu memang berulang la mereka makan.

Kalau mihun singapore ni biasanya memang putih sebab guna pati ayam dan lada sulah atau ada yang guna serbuk lada hitam. Carrot parut dan isi ayam. Saya guna dada ayam supaya tiada serpihan tulang ayam bergumpal dengan mihun yang boleh membuatkan anak tercekik. Makan dengan sambal kicap, pergh perghhh!

Kalau dah jemu buat mihun biasa memang mereka minta mihun ni pula. Tukar2 selera ...

Untuk dinner? Glurp... Kena pikir jap lagi. Kalau malas sangat kita terjah pasar malam putrajaya atau pasar malam puncak jalil je nanti.. Hehehe.

Korang makan apa lunch ni? Cer citer mgan LM...

www.tips-fb.com

3 comments:

D_08 said...Reply To This Comment

bihun putih2 macam bihun goreng Singapore ni awok tak gemo cik LM.... bukan ape..... awok gemo kale gelap kalo bihun ni...... kekekek....banyak cengkadak pulak le awok ni kan..... tapi yang pastinye menu tengahari awok kali ni..... Mee Kari Mem awok yang die tak makan sebab opis die ade jamuan dan awok tukang ngabihkan mee tu nanti....sabo je leeeeee

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

tgh tunggu ayam bakar madu! hehe...kirim kat opismate tadi :)

diana said...Reply To This Comment

saya lebih suka guna pati ikan bilis.lepas tu makna dengan ayam goreng dan cili jeruk..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...