Friday, June 14, 2013

Pizza Sedap Dari Dapurku

Assalamualaikum...

Wahhh tajuk tak menahan... Jangan marah okey, bukan LM yang kata sedap tapi dorang yang puji melambung. Alkisah petang tadi lepas balik dari kedai masih lepak-lepak tak tau nak buat apa.

Pukul 7 malam baru terfikir nak buat pizza. Terus capai iphone dan google resepi mudah untuk buat pizza. Kali ni berminat dengan resepi kak dayangjack. Korang boleh cuba juga jika berminat. Mudah dan sedap!

http://dayangjack.blogspot.com/2012/03/resepi-lengkap-pizza-my-style.html?m=1




Tu dia pizza LM. Dah siap susun segala bagai bahan tu dan siap sedia untuk dibakar. Bahan yang ada kat rumah tak banyak, maka tak berapa meriah la pizza LM ni. Cuma ada hirisan ayam,sausage berkeju,hirisan bawang, hirisan capsicum,hirisan crab stick dan taburan cheese.



Ni dia gambar pizza yang dah siap dibakar. LM buat satu setengah adunan dapat lebih kurang satu saiz besar dan satu saiz regular.

Memang puas hati dapat cuba resepi ni. Walau agak terkejar-kejar sebab budak berdua tu tuisyen pukul 8.30, tapi gembira sebab dorang dapat makan sampai kenyang sebelum pergi tuisyen.

P/s: kalau plan nak buat pizza kan boleh beli cendawan semua.. Haish, lain kali la cuba buat lagi.
www.tips-fb.com

8 comments:

D_08 said...Reply To This Comment

nampak sedap.....maknenye kalo makan lagi sedap la kan???

deno said...Reply To This Comment

sedapnyaaa.... deno nak makan piza tahu ke piza hut je.. hihi

Sukma Haron said...Reply To This Comment

puas hati buat dengan air tangan sendiri....yummy....

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

topping dia pack. sedap

ieda immi said...Reply To This Comment

sedapnyee dik
ramai cakap mudah buat
akak je x cuba2 .. x tahulah
mcam x yakin aje
nanti akak cuba buat
tgk yg LM punyee nie .. sodappp aje ;)

diana said...Reply To This Comment

rajin nya..kalau saya nak makan pizza tau call je sebab restoran seberang jalan je..nak lintas pun malas ni kan pulak nak masak..hahaha...

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hurrmmm....rjnnye ummi...
nak pindah duk sbelah umah jela cmni..ngeee

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Lama tak makan pizza. Kalau buat sendiri memang terasa lebih sedap... Belum masak dah tgu depan oven...makan pak rebut3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...