Thursday, June 20, 2013

Tips Diet Yang Berkesan

Assalamualaikum..
Yihaaa... Tajuk macam best je kan? Ahaa ni tips yang berkesan untuk diri saya. Untuk korang LM tak pasti la pula ye.

Camni, LM ni memang jenis makan makanan panas-panas. Nasi wajib yang baru masak, bukan yang dipanaskan tau. Makanya bila siap je lauk dan nasi terus je makan.

Bila badan terasa dah bambam ni mulalah fikir cara nak kawal makan. Haaa LM dapat idea supaya jangan masak awal. Kikiki, teruk benar bunyi nya kan? Untuk lunch LM tak masak nasi. Masak petang untuk dinner pukul 6.30 je.

Maka bila saya tak masak nasi di siang hari dorang makan segala jenis mee atau nasi goreng saja la di siang hari... Macam yang dalam gambar bawah ni



Ni mee untuk qila dah syafiq. Tak pedas pun. Maisarah dan azhad tak bawa bekal harini. Petang ni nak masak apa? Erk, masih fikir lagi. Terasa nak makan mee kari la pulak. Dushh!! Rasa nak tumbuk muka sendiri dah bambam nak makan santan2 segala! Grrr

P/s: terbayang2 buah dalam peti ais tu. tadi dah ngap satu, nak ngap lagi segan dengan diri sendiri la pulak. Alahaiiii!!
www.tips-fb.com

7 comments:

diana said...Reply To This Comment

MUDAH LA KALAU GITU ..KAT UMAH SAYA WAJIB LA ADA NASIK..TENGAHARI NAK NASIK MALAM NAK NASIIK..MEE KE APA MEMANG TAK NAK NYE..MAKLUM LA TEKAK ORANG MELAYU JATI..HAHA

MaDiHaA a.k.a Ratna said...Reply To This Comment

anak2 akak semua suka segala jenis mee ni... & dorang pun tak kisah kalau lunch atau dinner mkn mee saja.. tp ayahnya... sesekali bolehla.. selalu2 mesti nasik jugak.. hee

Mooniqueen said...Reply To This Comment

bagus jugak macam tu...

emieysandra said...Reply To This Comment

Kalau sy makan mee hari-hari,lembiklah kena gstrik..nak kena makan nasi jugak =,=

emieysandra said...Reply To This Comment

Mee kari feveret sy..klu ade dpn mata, mmg licin r..hehe

D_08 said...Reply To This Comment

antaghe satu caghe nak mengelak kite makan banyak.... tapi dalam mase same...... kite kabe balik dengan makan banyak..... tak caye???

mimi zakaria said...Reply To This Comment

haa bru ingat nk diet ekk , hihi..alaa ok la tu x bambam mne pun , huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...