Thursday, July 11, 2013

Kuih Buah Melaka

Assalamualaikum



Wahh meriah nya.. Kata kawan fb tadi. Hurm.. Masa ambil acha balik dari tadi saya bagitau dia nanti kita buat kuih petang ni sebab acha puasa. Dia siap kata dia nak warna pink, syafiq biru dan ummi warna purple. Mak aii siap ada warna warni lagi.

Bila fikir- fikir kuih apa yang sesuai dengan kemalasan dan masa yang terburu - buru dengan kelasakan syafiq akhirnya buah melaka warna warni la yang terhasil.

Malas nak buat warna biru.. Ngeri pula kuih warna biru.. Hihi . Letih nya berperang ngan kenit di dapur. Apa pun sekali buat boleh sedekah juga, itu yang di fikir tiap pagi menu apa sesuai untuk di masak agar boleh bersedekah sekali.

Siapa pula tukang jadi penghantar ke rumah jiran petang ni? Tunggu dorang balik baru saya pack kuih ni nanti.

P/s: korang buat kuih apa arini? Beli apa?
www.tips-fb.com

8 comments:

Cida de' Nuanza said...Reply To This Comment

mmg menarik warna warna...kuih wajib bulan puasa..hihi

D_08 said...Reply To This Comment

Teringin nak makan putu piring..... Jap lagi awok caghi kat PAram....

Masni Syafie said...Reply To This Comment

cantik dan menarik...got an idea to do it..hihihi

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Amboi warna semua menarik... Nak sikit? Terus rasa nak makan kuih ni.. Bila nak buat ni?

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

kalau d umah ni wat warna warni gtu pakai xde sapa makan la....saya buat je jemut2 sayur je(kentang+kucai) dan jugak spghti

Nurul Ain Zulkarnaind said...Reply To This Comment

wah colorfullll

Miss PIJAOSIX said...Reply To This Comment

salam yang..
rindu nye nak berjiran dengan die..
kalau tak dah merase nih...hehee

kalau sy nak kaler dark cokelat

Sarah Talib said...Reply To This Comment

comenya kak ton...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...