Friday, July 19, 2013

Sardin Roll - Syafiq Suka Sangat


Assalamualaikum..

Last minute terasa macam nak makan sardin roll. Buat la sikit... Jangan tak ada kata orang.



Nak buatnya mudah, tapi leceh nak canai tu la.

Dah lama tak membuatnya keras tangan nak menggulung, hehe

Kulitnya tu mudah saja, saya cuma guna
125 butter
250 tepung gandum
Air ais

Gaul kan butter dan tepung hingga jadi macam serbuk roti. Tambah air ais perlahan- lahan hingga jadi doh.

Canai dan letak inti sardin yang di masak sedikit terlebih dahulu.

Sapu kuning telur atasnya dan bakar.

Tak sangka syafiq suka sangat makan, dari jadi dua jadi tiga dia ngap. Nampaknya selera syafiq sama mcm saya, hehehe
www.tips-fb.com

3 comments:

Cida de' Nuanza said...Reply To This Comment

memula ingatkan guna roti
rupanya adunan tepung ye...
mcm sedap je...mesti rangup kan

Mooniqueen said...Reply To This Comment

Sedapnya...

D_08 said...Reply To This Comment

makin berkobar2 awok nak masak ...... mudah dan simple.... tapi anak2 suke.... kalo kulit tu ganti pakei kulit popia segera tu boleh ke cik LM???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...