Sunday, July 7, 2013

Shopping Raya


Assalamualaikum

Dah siap shopping raya?

Alhamdulillah hampir siap persiapan mereka berempat. Sebab dah empat orang maka persiapan untuk mereka perlu di list down kan agar siapa dah beli seluar hari tu tak terbeli lebih kali ni. Hari tu ? Err beli pakaian mereka ni dah tiga peringkat kot?Hurmm sambar sana sini selagi ada yang memuaskan hati,sambar sajalah





Walau nampak berderet baju seluar tu tapi bukan semua boleh sambar. Kena belek harga dan corak yang sesuai. Kalau boleh seluar maisarah dan aqilah marsya perlulah sama warna dan rupa. Maka bila saiz 14 ada tapi saiz 8 takda terus tak boleh beli sebab nanti tak sama:(

Beli baju syafiq dan azhad pun macam tu juga. Susah nak dapat kan sama corak sebab syafiq baru pakai saiz 3 tahun. Maka tak dapat sama corak sama warna pun jadi la...

Dalam ghairah memilih, anak- anak ni perlu di kawal ketat supaya tak hilang. Maka dompet memang kempis sebab duk hulur mereka duit untuk beli token. Mereka bermain dengan di kawal selia oleh maisarah. Phewww... Biar dompet kempis sebab beli token dari terpaksa kejar syafiq celah- celah baju, nanti satu apa pun tak dapat.

Masa beratur bayar pun sempat lagi dorang minta duit nak beli token? Uik... Memang tak dapat la beb! Hahaha


Semalam dua jam meredah jammed ke sogo konon nak shopping sana tapi tengok orang sangat ramai terus balik sebab tak sanggup bersesak. Hilang anak naya ooo.

Apa yang tak beli lagi????
T shirt maisara dua helai lagi kot dan kasut dia. Tu je la kalau nak shopping ringan- ringan lagi. Ops seluar syafiq patut beli satu lagi kot. Sebab tak lalu tak poney tadi terus lupa nak cari jeans dia... Haishh esok la kot siap kan , bila ramadhan nanti tak perlu shopping lagi. Boleh fokus beribadah sepenuhnya. Segan ooo orang sibuk tadarus awak sibuk ke mall. Ramadhan setahun sekali je datangnya.


P/s: kalau nak malang dua saat pun boleh jadi. Kepit handbag elok- elok bila sibuk bershopping. Anak pegang erat-erat jangan sampai ada yang sambar anak pun kita tak perasan.
www.tips-fb.com

7 comments:

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

kita pun dah shopping raya semalam...5 jam cari baju yang sesuai...ada lagi tudung dan baju utk mak ayah

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

Dah!Shopping raya masa bulan 4 lagi.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

hehehe..senangkan shopping awal2..nanti ramadhan takdela sibuk nak shopping

Nieda ramly said...Reply To This Comment

betul sgt...org sibuk ke masjid kita ke mall. baik beli awal2.hati tak teringat2 dah.

saniah said...Reply To This Comment

Aa betul tu...akak ni pun dah siap beli baju kurung anak2 dara tu...yg diri sndr ni takpe dah tak kisah sgt...diaorg tu yg beraya sakan skrg...ye lah tengah muda ni kaann ;)
Tapi mmg kat mall tu ramai btul org nya...dan sekrg tengah sale kaann....bkn kita je cina india pun shopping sama...so elok pun extra beringat ...jgn dah kena baru mnyesal kaaan :)

D_08 said...Reply To This Comment

teringat kenangan mase anak daghe awok ilang dulu kat nilai.... mase tgh shopping raye le tu..... perasaan nye...Allah je yang tauuu.... jadinye...sambei2 shopping tu... jage anak2kite.... jangan leka sangat...

deno said...Reply To This Comment

wah dah shopping raya.... deno beum ada baju raya lagi.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...