Monday, August 12, 2013

Nasi Minyak


Assalamualaikum

Baru sampai rumah petang semalam. Mendobi tak ingat dunia, penat melipat menggosok pula. Bila dah letih menggosok duduk melipat baju semula. Pagi tadi sarapan pun agak lewat maka tak la lunch. Bila lwt petang abang bawa balik ayam buntu tak tau nak masak apa. Akhirnya sebab dah lama tak makan nasi minyak saya buat nasi minyak saja untuk makan malam.



Saya buat sikit je... Lawannya saya buat kari ayam bersama kentang. Alhamdulillah... Sedap nasi minyak hasi saya selongkar resepi dari blog kak yatie di link bawah ni

http://yatiememories.blogspot.com/2012/03/nasi-minyak.html?m=1

Asik buat nasi mandy dan nasi ayam memang dah lama tak buat nasi minyak. Bila buat memang kena dengan tekak ni.. Alhamdulillah... Sedap!

Buat dua cawan beras pun dah cukup tadi sebab makan malam je kan.. Haish dah lama tak masak rasa lain macam je masuk ke dapur tadi. Kena ambik mood lebih ni. Malam ni kalau rajin plan nak projek sesuatu. Kalau rajin laaa




www.tips-fb.com

6 comments:

Qashmere said...Reply To This Comment

Sedapnya nasi minyak ni.

p/s: dekat office blog awak ni di-detect ada virus takleh bukak. Tapi di rumah boleh pulak. Just nak inform kay.

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

LM ni rajin btl... Tgh buntu sempat lagi masak nasi minyak.. Kalau saya, jadi nasi putih dan ayam grg je...

deno said...Reply To This Comment

sedap2... ! hari tu masa kat wad, dkakka ada bw nasi minyak tp tak selera makna.. huhu

nana said...Reply To This Comment

selamat hari raya awk...awk dh blk kl ke? nnti kte nk dtg umah awk taw...masak sedap2 taw, dh ngences ni sek tgk awk msk beraneka jenis...

najihah sahami said...Reply To This Comment

nyammmm. sonok jadi kak LM. buat apa pun kena ngan tekak.

Gee® said...Reply To This Comment

Selamat hari raya, maaf zahir batin...sedapnya nasi minyak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...