Monday, September 2, 2013

Meragam Bila Isnin

Assalamualaikum

Hai la syafiq

Bika sabtu ahad dia la yang cukup happy sebab ada abang dan kakak boleh layan dia main. Lebih syok lagi bila dibawa berjalan. Ye la masih musim raya bila cuti beraya la kan?

Lebih best bila beraya di nilai balik2 tu ayah hadiahkan syafiq dan qila motor mainan. Wahhhh suka nya syafiq. Syafiq punya warna hijau dan aqilah punya warna kuning.



Ada mainan baru sepatutnya hari ni dia tak meragam. Tapi tetap meragam sebab takda siapa nak layan dia merempit kot? Ummi? Err ummi x muat nak naik motor tu. terlebih muatan. Ekeke

Dari pagi sampai tengah hari ni dia cuma naik kejap- kejap je lepas tu menangis. Huhu layan dia je la nampaknya hari ni. Satu apa tak boleh buat. Sidai baju pun curik2 je tadi. Sambil layan dia menyanyi sidai kain. Lepas tu minta dukung lagi. Letih? Sape tak letih duk kendong baby besar syafiq ni, tapi anugerah ada anak tu tak semua orang dapat. Bila Allah beri peluang tu kita hargailah sepenuhnya. Jangan nak mendera anak bila anak menangis:(

Kita ni anak sendiri , rumah sendiri pandai2 la nak didik. Time sayang kita sayang, time buat salah kita marah, time buat hal kita rotan. Hehehe. Cuba kalau kat umah orang, marah anak nanti di kata kita menyindir la pulak. Haishh, susah juga tu. Di rumah sendiri ada peraturan tersendiri. Ada denda dan ada reward. Amacam? Koranf pun sama je kan ngan saya. Hehehe

www.tips-fb.com

3 comments:

PaPa Blogger said...Reply To This Comment

tu la... bak kata org, syg anak tangan2 kan... tapi jgn la tangan tu smpi kaki pon naik juga...

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Haha.. Tak ada kawan ye syafiq.. Nak kena minta umi bagi adik ni barulah syafiq ada kawan nak main sama sama......

Izan Ishak said...Reply To This Comment

sian plak syafiq kebosanan bila takde kawan ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...