Monday, September 2, 2013

Tips Melipat Baju


Assalamualaikum
Ahaaa, ni tips melipat baju baju orang malas macam aku. Ehemmm bagi yang rajin takyah la ambik pusing ye sebab korang memang rajin sejak azali lagi



Haaa nampak longgokan tu? Perlu ada enam longgok yang sebegini ye.Meh nak cerita, sebab daku ni pemalas, amat la tak duka melipat dan biarkan banyak bangunan bertingkat dan akhirnya syafiq datang dengan happynya merobohkan bangunan tersebut.

Maka, saya pun melonggok pakaian yang ada ikut tuannya. Lipat seorang demi seorang punya pakaian. Terus simpan.

-Takda la kes bangunan rebah disepak syafiq.
- takda lah masalah eh mana seluar kecik sebab saya wajib melipat pakian orang yang tertentu dulu seperti orang yang bekerja dan orang yang sekolah. Maka pakaian saya dan syafiq last sekali saya akan lipat, in case tak sempat habis lipat dorang tak bising carik stokin atau seluar kecik atau seluar tido bla bla bla( paham tak trick aku di sini?)
- takda la bosan kejap lipat seluar kecik orang A, kejap lipat kain pelikat, kejap lipat tshirt.. Bosan kan? Bila dah asingkan mudah nak lipat dan dah tau mana yang wajib gosok dan yang sunat gosok.
- cerita pasal gosok rasanya seluar tido encek laling je yang tak bergosok. Baju melayu wajib gosok (nanti kedut malu la ambe), tshirt atau jeans dia pun saya gosok jugak. Baju sek budak memang saya campak dalam bakul besar( nanti dua hari sekali saya maraton gosok)

Mudah saja kan? Ala.. Rumah kita. Tak sempat buat kita biar je la.. Heehe
www.tips-fb.com

3 comments:

Cik Sibuk said...Reply To This Comment

hahah..I mmg tak suka lipat baju. lagi rela keje gosok baju. kalau ada jual mesin lipat baju mmg dah lama beli.

paling benci sekali lipat stokin. So mmg ada satu beg untuk stokin yang tak berlipat..siapa nak pakai stokin gi la carik lam beg tu..heheeee

DHHassan said...Reply To This Comment

wah rajinnya.

Izan Ishak said...Reply To This Comment

mizaaaa... nampaknya trick kita melipat kain ni samalah! sebijik!!!

izan pun asingkan dulu baju2 yg wajib gosok. biasanya gantung terus sbb tak rajin nak gosok dulu. kes malas nak berdiri lama2 ngadap iron. baju2 bila dah diasing2 mmg mudah sgt nak lipat ikut tuan punyanya. pastu terus masuk almari kan. mata pun lapang sesangat bila tgk bakul baju kosong...kosong..kosong. utk sehari dua pastu penuh balik. pengsan balik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...