Monday, October 21, 2013

Asam Pedas Daging, Eh Jadi Orang Melaka?

Assalamualaikum...

Ini masakan orang mood ke laut yang baru naik ke daratan, wahaha.

Bila dah pukul empat petang terus teringin nak makan asam pedas daging. Sebenarnya saya tak pernah buat pun adam pedas selain guna ikan, biasanya kami kat area johor utara tu ha guna ikan je. Kalau melaka biasalah pakai daging kan? Haaa adam pedas tetel memang sangat pemes kat melaka tu.

Haritu kat kedai adala terjumpa adam pedas tetel. Nak ambik bukan nak makan banyak pun, dan saya agak mesti melebihi rm3-4 kalau saya ambik lauk tu. Dah la daging tetel,perghh banyak lemak tu... Bila terkenang daging korban yang berkilo kilo dalam peti sejuk tu saya rasa baik saya buat je sendiri




Aduhh gambar gelap la pulak tadi lupa buka lampu. Lantak la kan,bukan blog masakan pun blog LM ni kan?

Buat la sikit.. Hehehe, bila orang johor buat asam pedas daging incek suami tanya " aik sejak bila jadi orang melaka ni?" Saya jawab je la saya teringin, hihihi.

Memang puas hati bila masak sendiri sebab boleh makan banyak. Glurpp makan banyak? Ekeke, takda makna nak diet nya. Asal turun je sekilo berat badan ni mula la kembali minum teh tarik dan makan berulam dengan syok nya. Lalalala.

Korang dinner apa malam ni?
www.tips-fb.com

5 comments:

Anonymous said...Reply To This Comment

Thankfulness to my father who shared with me about this website, this webpage is
actually awesome.

Stop by my webpage; online grocery shopping

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Xsmpt msk la LM..tapau jek

Anonymous said...Reply To This Comment

Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting
for your next post thanks once again.

my blog post http://plumbingservicemasters.com/

Cik Ecah said...Reply To This Comment

jarang mkn asam pedas daging...
tp mcm best je! :)

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

xpernah makan pun asam pedas daging...cuba aritu de makan asam pedas ayam kat umah pcm..tp saya mcm biasa hirup kuah nya je hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...