Tuesday, October 22, 2013

Resepi Roti Kacang Merah


Assalamualaikum..

Giler meroti dah sekarang ni. Walau hasilnya tak cantik tapi kak emma sahabat saya mengidam nak roti ni . Maka saya buatkan sikit dan pos ke PJ. Moga kena dengan selera kak emma.



Buat kawan kawan yang nak resepi, sebenarnya LM ambil resepi roti manis dalam blog www.noorsha.blogspot.com

Saja tambah inti sebab lama teringin nak makan roti kacang merah versi ulat gonggok ni.

Izinkan saya share resepi ni ye sha

Bahan
1/2 cawan air suam
1 sudu makan gula
1 sudu makan tepung gandum
Satu paket 11 gram mauripan
-biar hingga berbuih

2 sudu besar butter cair

3 cawan tepung roti(LM guna jenama nona)

1/2 cawan air yang dibancuh dengan 12 sudu gula.
-LM kurangkan jd 6 sudu saja sebab nak letak inti nanti manis sangat:)

LM malas nak uli pakai tangan maka terus masuk dalam Breadmaker dan tekan setting doh.

LM ambil dalam 45 gram doh tadi dan masukkan inti kacang merah sebanyak 17 gram. Masukkan inti dan canai. Kelar2 dan terbalikkan . Gulung dan sapu bancuhan susu di atasnya dan blh tabur bijan jika suka. Dah siap bakar 20 minit tu boleh sejukkan dan sapu butter atasnya. Selamat mencuba te kawan2.

Terima kasih lagi sekali buat sha atas perkongsian resepi beliau tu.
www.tips-fb.com

5 comments:

asyifa mustaffa said...Reply To This Comment

Dah bookmark...nnti nak try juga lah...nmpk sedap je....:-)

Bee Haa said...Reply To This Comment

bookmark jugak ta[i xtau bile nak buat..kikiki.. suke sgt bau roti kuo oven.. oh heaven...

Yan Ty said...Reply To This Comment

If rajin cam sis dah boleh kan makan sedap2 apstu balas tupperware sis. haih la..

Jom Buat Duit Secara Online bersama Iklan Sticky - Program Pay Per Click Paling Sempoi !!

Anonymous said...Reply To This Comment

I am regular reader, how are you everybody? This piece
of writing posted at this site is genuinely nice.



my web-site: erotic massage

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Bilalah nak datang kerajinan saya ni? Nak buat malas..tengok teringin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...