Friday, November 29, 2013

Alkisahnya-Bersenam Dengan Treadmill

Assalamualaikum..

Hola.. Arini sangat stress.. Eh stress ke? Aha? Okey2 arini hari yang sangat baik buat LM. Cuba kesibukan tugasan harian buat diri rasa lesu dan sangat lemah

Nak menyuap nasi pun tak larat malam ni padalah ahkak masak sedap kot malam ni. Ehehe. Penyudahnya teguk milo je la.

Nape busy? Busy antar azhad klinik, meroti dari pagi, pastu petang sibuk masak. Sebelum maghrib sempat meroti lagi perisa strawberry lagi tu. ahaaa. Ops i buat je tapi tak makan pun lagi. Letih.. Zzzzzzz

Tengok jam dah pukul sepuluh malam, alang- alang tak makan nasi baik LM berjogging kat treadmill tu. memandangkan keadaan diri yang lemau, lemah , dan semakin memberat baik ko bakar lemak LM oi. Haha okey.. Dah sedar diri makin gebus LM cuba bakar kalori yang ops! Makin tepu dan memang susah nak cair baq hang.

Serius cakap lari bagai nak cicir bulu roma( sila jangan percaya kartunnya aku) kalori yang terbakar cuma tak sampai seratus. Owh apakah???

Baju dah basah lencun, peluh menitik- nitik macam budak DPIM mencangkul batas.. Ekeke akhirnya lima belas minit pun tak sampai daku putus asa. Cukuplah peluh yang dah terkeluar tu. esok sambung lagi.

Kelab jom kurus LM buka semula. Siapa yang berniat nak kuruskan badan tu nak join sama jom la. kita boleh share tips dan cara yang terbaik turunkan berat badan kita dengan selamat.

Kata tuan tanah: dah senam, dah peluh - peluh daku terbayang aiskrim tropicana. Cehhh berapa kalori aiskrim tu? Glurp glurp glurp
www.tips-fb.com

1 comments:

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

awin pun dah makin bambam kak...hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...