Wednesday, November 20, 2013

Medical Check Up

Assalamualaikum....

Hola...salam rabu semua

Malam tadi dalam hujan ribut bertapa lagi ke klinik untuk check kepala yang sakit macam nak pecah ni. Haila...bertapa berjam-jam kat klinik tu. Rasa nak termuntah pun ada...

Hasil saranan tuan doktor dia minta saya buat medical check up. Lagi pun dah lama saya tak ambil peduli tentang tahap kesihatan saya, apa salahnya saya puasa sejak malam tadi dan buang darah saya untuk di hantar ke lab.

Erkkk ambik darah?  siyes bab ni memang saya ngeri. Urat saya ni mak aihh punya la payah kalau doktor nak carik. Akibatnya berlobang-lobang tangan baru dapat darah...sobs. Paling sadis bila jarus gerak ke kanan kiri darah tak keluar setitis pun dan yang saya rasa hanya bisa dan berdenyut. huk huk huk

Alhamdulillah siap ambik darah, bagi urine dia nak setengah botol. haha...mujur ada air kencing tau tak. Takut je takda nak dituang dalam botol tu..ekeke. Esok boleh ambil result. Harap semua okey. 

Kosnya RM150. cisss company tak cover rupanya. Ni kena buat tuntutan dari tuan besar lah ni, bocor duit ahkak pagi-pagi dah melayang RM150 ..

Apa pun, dari kita tangguh buat baik buat sekarang. Kalau ada penyakit boleh rawat segera dari tak tau langsung, betul kan?

Okey la....dah lama tak menaip panjang rasa sengal jari. Mood ke laut sebab tangan ahkak berdenyut hasil cucukan yang tak berhasil mengeluarkan darah tadi. grrr


www.tips-fb.com

3 comments:

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

hailaaa... hehehe...
awin sangat suka kalau doc kata kena cucuk or yg berkaitan dengan jarum... time checkup masa peknen aritu hepi bila pi klinik... hehehe... cuma bdebar tekanan darah je takot tinggi. tp kalo amik darah ke, cucuk ke, suke sangat! nampak jarum pun boleh senyum2... excited nak pi klinik hahahahahaha... pelik kan?

Arra Ahmad said...Reply To This Comment

byk tu rm150..:P

Fashion Trendz said...Reply To This Comment

- Kalau ke hospital kerajaan free aje...

- Salam kenal. Barang menarik sdg menanti pelawat blog saya. Kunjungi saya utk mengetahuinya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...