Friday, November 8, 2013

Sebamed Bar Tidak Halal? Betul Ke?


Assalamualaikum..

Semalam kecoh kat FB isu sebamed tak halal. Siapa yang ada anak kulit alami alahan biasanya memang guna sabun ni kan? Klinik- klinik memang selalu bekalkan sabun ni samada jenis bar atau cecair



Bila jumpa gambar ni di fb sentap la sangat. Terkilan .... Sebab pernah pakai dari anak sulung ke anak ke tiga. Syafiq je guna Ezera sebab Doktor Hafiz ada bagi sample Ezera banyak masa dia datang ke rumah kami dulu, pastu terus beli Ezera untuk syafiq.

PERSOALANNYA... Betul ke tidak halal? Siapa tau tolong bagi info boleh? Bab halal
Haram ni isu besar. Moga kita semua berada di landasan yang betul..

www.tips-fb.com

13 comments:

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

eh tapi kak,ada kawan kata halal.dye ada post 1 entry.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Ada baca gak..tp xpnh guna

cik tom said...Reply To This Comment

kwn ciktom guna sabun ni..tp xpenah plk tau halal ke x...tp byk je jual kt farmasi..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...Reply To This Comment

tau takpe..huhuhu...kena check ngan jakim halal ke x halal benda nie.

Suria Lekatlekitgurl said...Reply To This Comment

erkk.. lala guna sebamed.. dari mandian sampai losyen badan. betul ke tak halal. aduhai..

Abee Sam said...Reply To This Comment

salam blogging adik , errrkk kena check dgn jakim lah halal ke tak , tq sudi terjah blog abg :)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak tak tahu dik. Tapi dulu kakak pun pernah guna sebab pihak klinik yg bagi tak tahu pulak hal ini...

Kalau ada pencerahan buat N3 lagi dik..

Tina Othman said...Reply To This Comment

erk ye ke, tak tau pulak sebab mmg tak guna pun

tapi rasa dulu2 takde pulak letak notis tu rasanya

MIE said...Reply To This Comment

1.Sila rujuk link ini utk tgk ingredient sabun tersebut.

http://www.sebamed.com/products/product.html?tx_nsproductdatabase_pi1[showUid]=144.

2. Rasanya tiada masalah.

YanaHime said...Reply To This Comment

Klu sebamed ni x pasti, tp acne aid yes sbb ada terang2 tulis porcine kat bawah expired date

Faiz said...Reply To This Comment

ada terbaca di fb. dan bila baca komen, ada salah satunya kata kerja di farmasi yg seperti itu. beliau kata tag tu sebenarnya untuk product acne aid. dan bila google saya jumpa ini
http://www.halalscience.com/blog/ubat-jerawat-ada-unsur-babi/

deno said...Reply To This Comment

emm.. kdg2 fb ni tak boleh caya sgt.. selalu je ada berita tersebar.. deno pernah terbaca ada sorang blogger tepon terus JAKIM.. Halal rupanya

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

kdg2 ade manusia pi alihkan tag harga tu... kan tag tu boleh angkat2... or ade yg tersilap letak ke kan... sbb masa kecik2 dulu awin penah buat hahahahahahaahahahahaha!!! tp bukan halal haram la.... tak ingat tapi selalu la buat... hehehe...

sebamed ni bagus sgt sabunnye kalau utk baby kulit sensitif. kalau yg bar ni dia cepat lembik skit...

baunye pun best..hope halal la, sbb ade 2 botol sabun ni yg belum bukak lagi utk Aisyah..huhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...