Tuesday, April 22, 2014

Angin

Assalamualaikum..

Manusia ni ada angin kus kus jugak kan? Kejap okey kejap tidak. LM pun sejak dua tiga hari ni kena angin kus kus. Mood ke laut. Haish tak tau la laut china selatan atau laut mana perginya.

Banyak benda nak fikir, sebenarnya takdalah masalah sangat cuma tertekan bila rasa diri tertipu oleh insan yang kita percaya. Pada LM tiap apa yang berlaku perlu ada give and take dan saling percaya. Jangan LM jujur berurusan dan pos barang tapi orang anggap sambil lewa pula. Semua benda pakai duit dalam dunia ni, kalau yang itu tipu camni, yang ini buat camtu.. Tang mana datang untung nya buat diri LM? Rugi lagi adalah..

Malas nak bising bab ni nanti bos besar tak izin berniaga lagi parah. Ye Rezeki kita Allah yang beri.. LM hanya mampu berdoa agar segalanya mudah dan terbuka hati insan yang masih berhutang menjelaskan bayaran. Minta? Opss tu bukan LM. I ni kan pemalu nak mintak duit orang. Biarlah.. X miskin diri ni kerana wang sebanyak tu dan tak kaya dia sebab sebanyak tu dia buat diam kan?

P/s: bukan dalam urusan berniaga je orang suka menipu, kadang tu soal hati pun ada juga yang menipu. Yang jadi mangsa kecewa merana. Yang buat angkara rasa bangga berlagak hot macam artis bollywood. Macam2 hal berlaku .. Pelik dengan dunia sekarang ni.
www.tips-fb.com

5 comments:

Sylarius Yusof said...Reply To This Comment

Berniaga part time sekarang ni memang besar risikonya. Antaranya dah beli tak nak bayar. Nak sound lebih-lebih, kadang kita dah kenal tak sampai hati pula. Nak redha, kita sendiri pun sengkek juga nak pakai duit.

sud@is said...Reply To This Comment

Tiap pekerjaan ada risiko, harap LM bersabar.. hrp kes macam ni 1st n last...

D.Shahril Hakime said...Reply To This Comment

rasa tertipu tu satu hal... kena tipu dengan orang percaya tu yang bautkan kita lagi bengang.... sabo le cik LM... dugaan orang berniaga..... even bab2 duit pun adik beradik pun boleh bergaduh.... sabo la ye.. moga terbukak le pintu hati orang tu ..bayo hutang tu balik...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Setuju LM..asam garam meniaga mmg gitu..
Semoga LM trs sukses ye

Diana Rashid said...Reply To This Comment

LM hantar barang dulu ke baru terima duit?/kalau saya selagi dia tak buat bayaran saya tak hantar.saya dulukan siapa yang bayar je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...