Thursday, July 17, 2014

Fatayer Daging


Salam...

Alkisah sebenarnya dah seminggu lebih LM ngidam nak makan fatayer inti daging campur cheese tapi kat sini manalah nak cari makanan arab ni. Kat restoran arab pun takda jual.. Huhu

Sebab dah tak tahan sangat terpaksalah buat. Dekat pukul enam baru menguli.. Nak tunggu roti naik pun lama juga.. Ngam- ngam masuk waktu berbuka baru fatayer ni masak.



Rupa tak lawa...

Apa pun terima kasih buat sahabat LM Lydia Honey yang berada di kuwait sudi berkongsi resepi makanan arab ni .

Dulu masa kat doha tak terdetik hati nak belajar buat. Mudah saja nak dapat di kedai. Ada inti bayam dan keju juga. Tapi kali ni LM ngidam nak inti daging campur keju..

Makan dua biji fatayer dan segelas sirap bandung saja petang semalam. Sungguh.. Memang takda selera makan. Tekak rasa pahit ditambah pula mengalami sikit pendarahan buat perut rasa bisa sangat.

www.tips-fb.com

4 comments:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Apa benda fatayer ni? Macam karipap ke? Nampak sedap ni..

ummi aqilah (LM) said...Reply To This Comment

@Aisy Nasiha#form luar tu mcm roti, dlm tu LM pakai inti daging cincang campur tomato dan bawang . Tambah cheese jugak. Biasanya kat arab mcm2 inti. Tp teringin nk inti camni.

Mummydearie said...Reply To This Comment

Belah-belah Hubbydearie pun makanannya gini juga tapi sedaplah sebab tak selalu dapat makan kalau tak dibuatkan :)

al- lavendari said...Reply To This Comment

Boleh buat perusahaan kat sini .. tentu kaku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...