Thursday, July 10, 2014

Moreh- Karipap Daging


Salam...

Alhamdulillah selesai sudah buat karipap untuk juadah moreh ke surau malam ni.

Hanya buat karipap daging.. Tak mau yang berat- berat sebab selalu makanan terbuang tak termakan katanya .



Err tak lawa .. Tapi jadi lah. Kena buat dua bekas. Satu untuk jemaah wanita dan yang bekas ni untuk jemaah lelaki.

Letih..

Dalam 1.3 kg tepung juga tepungnya. Daripada pukul dua dah mengadap tepung.. Huhu.. Ye lah buat slow slow ..

P/s: lama tak tepek gambar blogger terkenal, uncle gedek dah tanya nape takda gambar.. Hehehe

www.tips-fb.com

4 comments:

Cik Aish said...Reply To This Comment

sedap!!

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Haha.. kena tegur pasal gambar ya. Mula2 baca tadi ingatkan gambar apa. Baru faham.

Karipap LM ni mesti sedap kan? Best tu makan masa moreh.. kami semalam makan cucur je..

Mummydearie said...Reply To This Comment

Wah, dalam pada mabuk tak larat tu boleh siap dua bekas karipap daging. Malu pulak saya... kita ni yang sihat walafiat nak buat begedil je ambil masa 4 hari baru siap :)

Nampak sangat penyakit M menebal dalam diri nih!

ejulz said...Reply To This Comment

terbaek la karipap ni.. kalau rasa ni mmg sampai menjilat jari.. hehe

Jemput join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" jika belum join.. ^_^ tQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...