Monday, August 25, 2014

Carrot Cheese Cake


Salam..

Malam tadi lepas isya' ada jamuan hari raya kat surau tempat LM ni. Selain menu
Nasi impit, kuah kacang dan lodeh ada juga lemang dan rendang yang mereka masak bergotong royong.

En.Z je la yang tolong bakar lemang bagai, LM takda pergi pun. Lemang dalam 50
Batang dorang buat. Selain tu disaran bawa juadah untuk saling bertukar hidangan.

Ingatkan nak goreng mee tapi en. Z kata tak payah la sebab dah banyak sangat makanan kat situ. Dia suruh buat kek carrot ni. Sebab dah lama tak buat dan mudah sangat tak perlu nak pakai mixer bagai LM okey je la.



Ni sebijik yang kami punya. Sebijik yang saiz 9 inci loyang tu bawa gi jamuan. Kejap je dah langsai..dorang suka la kot. Takpe, kalau dorang suka boleh but besar sikit pasni. Risau nak buat besar takut tak habis , manalah tau golongan berumur tak suka kek keju ke kan.. Rupanya siap ada yang tapau bawak balik lagi .

P/s: apa yang mudah je la sekarang ni. Keadaan diri tak okey lagi. Berdiri lama pun pitam:(
www.tips-fb.com

6 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...Reply To This Comment

first time sy mkn kek carrot pun sb membe buat.memg best rupenye. =)

sud@is said...Reply To This Comment

Hujan2 nampak karot cheese kek plak...buat jiwa kacau lorhh...

Yusmawati Paiman said...Reply To This Comment

feveret yus ni, rasa nak buat juga esok, tp bahan takde, malasnya nak ke bandar....huhu.

Sya Mimie said...Reply To This Comment

tak pernah mkan kek carrot..

suhailas sudin said...Reply To This Comment

bestnyaaaaa

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya tak suka karot tapi sebut carrot cheese cake ni memang sangatlah terliur. Sebabnya saya peminat c-h-e-e-s-e.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...