Wednesday, September 3, 2014

Check Up

Salam..

Hari ni kena check mengandung. Alhamdulillah dah lebih 14 minggu dah pun. Sampai-sampai saja tengok dah ramai sangat orang padahal baru jam 9 lebih.

Hati berdoa agar siap sebelum adik ad balik dari sekolah agama. Kesian dia menanti ummi nanti. Rupanya memang betul, 11.40 baru siap, huhu.. Walau dekat rasa nak terbang bawa kereta biar cepat sampai.

Adik ad cuma ada kunci gate tapi kunci rumah memang takda lah. Lepas ni kena datang lebih awal, ye lah.. Doktor ada pukul 9 lebih tapi sebab orang daftar awal tu ramai makanya puas la menanti giliran.

Setakat ni memang check mengandung di klinik Jameaton. Doktor pun baik dan selesa buat check up di sana. Nak ke klinik kesihatan tu takdalah.. Mau giler kot menanti berjam kat sana. Masa hamilkan kakak dan ad aje rajin jugak pergi klinik kerajaan walau dah pergi klinik swasta jugak. Lepas tu bila pindah terengganu letih menanti masa hamilkan aqilah adalah dua kali kot.. Lepastu teruskan saja check di KMC tiap bulan, tak larat menanti..

Temu janji akan datang ni kena puasa dan minum air gula.. Berjam lah menanti siap, sobsss

Kesian kan syafiq sebenarnya. Apa pun, harap semuanya mudah dan cepat selesai. Dah tanya siap-siap kat doc air gula tu berperisa ke tidak. Mujur berperisa macam kat qatar.. Ekeke.. Lega dengar.

P/s: dah la kena puasa dari malam, jangan pitam menanti dua jam lepas ambik darah tu dah la ek. Hihi

www.tips-fb.com

6 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Lain kali pergi awal sikitlah bila dah tahu macam tu. Kakak dulu tiga-tiga pun tak pergi klinik kerajaan sebab hari check-up hari kerja payah sikit. Kalau swasta boleh pergi hari Ahad masa tak kerja..

eray ayang said...Reply To This Comment

selamat minum air gula...tak pernah lagi kena minum air gula time preggy. nanti share cerita ya..

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/09/resepi-sambal-cencaru-sampai-mak-mentua.html

tiga lalat said...Reply To This Comment

Salam. Hee saya nak ucap tahniah.

nor isneini mohd ayob said...Reply To This Comment

@Kakzakie
kalau check up kat klinik swasta , doc ada rekord kat buku merah jgk ke?

mai has said...Reply To This Comment

semoga tabah dengan dugaan...

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya pun memang tak pergi klinik kerajaan sebab memang susah sikit kalau kita bekerja ni.

Bab minum air gula ni, ohhh... alahai.. aduh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...