Saturday, September 20, 2014

Mendung- Roti Lambat Naik

Salam...

Hari ni meroti, konon teringin nak makan roti panas-panas, lagi pun ada kawan order roti. Tapi disebabkan cuaca mendung hari ni dan sesekali hujan turun membuatkan roti lambat naik



Lamanya tunggu roti naik. Bancuh lepas subuh tadi pukul dua baru siap bakar. Huhu... Sabar je lah:(

Apa pun.. Alhamdulillah hasilnya cukup gebu ditekak kami




Yang ni garlic cheese.. Tabur parsley sket. Sedap makan time- time hujan ni.

P/s: biasanya kalau cuaca panas perap 1/2 jam dah naik.. Tapi LM suka guna yis rendah. Sejam la nak bagi naik, tadi duk kurangkan yis memang lupa cuaca hari ni mendung..

Kalau sukatan 11 gram biasanya LM guna 7-8 gram saja yisnya. Ye lah.. Nak makan sendiri , nak makan selalu pulak tu. takmo lah letak yis banyak2 . Bambam nanti.
www.tips-fb.com

5 comments:

Ania said...Reply To This Comment

Blognya enak! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto. Apa Anda mau mengembangkan blognya lagi? Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Kami tidak terhapus filenya dengan waktu batas. Coba servis kami tanpa registrasi:)

❤Kamsiah❤ said...Reply To This Comment

sedapnya roti yg dibuat sendiri...fresh...makan panas2 dgn teh o...perghh..

sud@is said...Reply To This Comment

kat sini hujan LM, makan roti panas2 sedap kan...mai sebiji

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Kalau dekat mmg saya order selalu ni..

Mummydearie said...Reply To This Comment

Makan roti cicah air kopi panas bestnya. Tak kiralah roti biasa ke, bergula ke, bercheese. Tapi sebab selalu beli, takdalah dapat roti panas. Untungnya kalau dapat jadi jiran LM ni. Mesti sesekali dapat lantingan dari rumah sebelah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...