Thursday, September 25, 2014

Sambal Cili Api Bilis Kentang


Salam

Hari tu masa singgah sebentar ke rumah akak ipar dia masak menu ni. Kebetulan kami bergegas nak balik dan hari pun dah menginjak ke pukul lapan malam maka memang tak sempat memenuhi pelawaan makan daripada along

Sempat jemah sikit je lauk yang along masak..



Along buat macam ni lah..ada bilis, petai dan kentang. Buat sambal guna cili api, tumis kering-kering...

Disebabkan LM memang suka kentang, menu macam ni memang syok buat layan dengan nasi panas. Nyumsss

P/s: lauk apa pun yang along(kak ipar) hidang semuanya sedap. Air tangan dia memang terbaik
www.tips-fb.com

4 comments:

anamizu said...Reply To This Comment

Ummi !! ya ampunnnn Ana pon suka jugak kentang camtu.. slalu mntak mak masakkan kentang camtu. sedapnye mkn dgn nasik pns2 hehe

MizzTina said...Reply To This Comment

sy pun selalu buat gini..tp xde petai la..hehe

Mummydearie said...Reply To This Comment

Ini favorite saya, LM. Kalau lauk ni, memang almost every week ada. Asal tak tahu je nak masak sayur apa, memang inilah jadi bahan pengganti sayur. Saya bab kentang ni memang suka kalau tidak takkan kena gelar 'Potam' dek si kawan alam maya :D

hainom OKje said...Reply To This Comment

Ohhh pakai cili api yer....emmmm...boleh gak try ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...