Friday, October 3, 2014

Macam Busy, Macam Penat Giler

Salam...

Wahaha hari ni memang rasa nak tergolek penat sampai kejang urat perut. Seawal 7.30 maid sambilan yang LM upah tu dah datang. Bila dia mai awal manalah boleh LM tergolek atas katil .

Sibuk la menyental hood dapur bagai , bagi kilat dapur sementara dia bersihkan bilik LM.

Dia balik je terus ambik qila dan lepas tu berkejar ke kedai beli barangan untuk buat kek carrot yang ditempah kawan. Lama dah dia nak, memang dia pesan kalau balik kampung dia nak kek carrot macam ummi buat.

Alang2 buat tu kenalah buat sekali untuk ayah bonda kan? Okey.. Dua loyang di situ!

Dan... Ayahnda dah lama x merasa roti air tangan anak tersayang ni makanya kenalah buat sket roti untuk ayah.

Dan... Makanya dah pukul tiga lebih ni masih tak siap packing baju untuk balik raya. Sobsss

Dapur yang bersih tadi kena mop semula. Haiyaaa

Memang tergolek keletihan la jawabnya. Dengan nak travel jejauh dengan perut besaq ni.

Ye la... "Nak kelik kapung" katanya.

Salam aidil adha buat semua.. Moga perjalanan kalian selamat pergi dan pulang ye

www.tips-fb.com

5 comments:

sud@is said...Reply To This Comment

Salamat hr raya aidiladha ya LM

Kakzakie said...Reply To This Comment

Oklah sepanjang perjalanan balik kalau boleh lelapkan mata tidurlah bagi rehatkan badan tu..

zana fahmi said...Reply To This Comment

Hati2 drive, moga sampai kg dgn selamat.

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Ai LM..dah balik beraya ke..

Mummydearie said...Reply To This Comment

LM balik beraya ke? Balik mana tu? Dah ada maid pun nape sibuk nak buat kerja? Biar ajelah maid uruskan semua. Kita bayar tu masanya di rumah kita. Lepas tu barulah kita start panas enjin kelam kelibut semula.

Dalam kereta masa balik kampung tu tak tidur ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...