Monday, November 3, 2014

Bunga Kemuning- Baunya Mempesonakan


Salam..

Dah lama LM bela bunga ni tapi.. Tak tau namanya. Orang indon kat nursery tu sebut lain je bunyik. Tup2 masuk kelab bunga dapat tau namanya kemuning.

Cisss malu kan ex DPIM tak tau nama bunga. Ampunnnnn!!!



Sebab dah tau nama bunga ni maka LM abadikan dalam blog ni gambar bunga kesayangan LM ni.

Baunya sangat wangi. Kalau angin malam sepoi2 bahasa tu memang syok duk luar sedut bau dia. Kebetulan memang pasunya luar tingkap bilik... Kalau buka tingkap bilik terus dapat hidu bau bunga kemuning ni.

Ehem.. Bunga kemuning dan kemunting lain ye..

Dannnn ini bukan jasmine tau! Melur lain rupa dia:)
www.tips-fb.com

4 comments:

Diana Rashid said...Reply To This Comment

OOoo..ini ke bunga kemuning..bau dia macam rose ke??

sud@is said...Reply To This Comment

Kemuning Ya...tentu wangi semerbak halaman rumah LM

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya ni tunjuk bunga apa pun memang gagal nak sebut nama, LM. Kalau ada test, memang teruk kena study dinihari :)

Kemuning, kemunting, melur rupanya sama ke apa nih? Hahaha....

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Kemuning ni sama tak dengan lagu dlm cerita p ramlee tu?haha.. tak sama rasanya.. Seronokla LM dapat hidu bau wangi di laman setiap hari..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...