Monday, December 29, 2014

Home Sweet Home

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Syukur..

Setelah berjam meredah jammed akhirnya sampai juga kami tengah malam tadi di rumah.

Biasanya perjalanan makan masa dalam 2 jam suku je dari kampung encik z tapi akibat kereta jalan macam siput memang naik kejang perut tau.

Gerak jam tujuh malam pukul 11 lebih baru sampai. Kebetulan dah dekat nak sampai tu..

Si adik: ummi.. Kita nk gi mana?

Ummi: balik rumah kita laaa

Si adik: ala.. Apit lapar ni

Si abang: haah lapar laaa

Ummi: haah ummi pun dah pedih sangat perut. Nanti suruh la ayah singgah beli roti dulu.

Ayah: aiii tadi sebelum balik kan dah makan? Ummi pun lapar jugak? Jom lah makan dulu..

Syukur..

Depan kedai mamak ada jual satay jugak. So, perut dirasuah satay dan mee mamak dalam hujan2 camtu memang terasa lega. Walau dalam gigil tangan menahan kontraksi yang datang dan pergi gigih ummi menyuap.

Angin juga bila mana satay sikit pun lama sungguh baru nak dapat. Bukan apa.. Perut lapar, risau kontraksi baby berlarutan makin kuat terus tak boleh nak menyuap nanti..

Syukur.. Jam 12 camtu sampai di rumah. Mandi manda terus layan si kenit borak sambil berpaling kiri kanan menahan sakit. Ingatkan nak bersalin malam tadi dah ke.. Mujur sakit tak berlarutan..kejap datang kejap hilang.

Ye la.. Dulu masa qila pun dua minggu juga camtu baru bocor ketuban dan seminggu lepas tu dipaksa bersalin. Kali ni tak tau apa nasib. Encik z pun pukul 10 pagi tadi ni baru gi kerja. Tu pun siap pesan kat dia jangan off handphone kalau meeting ke apa.. Risau la jugak:(

Dah ada kat rumah ni lega sikit sebab dah dekat dengan spital yang ditarget nak melahirkan..
www.tips-fb.com

3 comments:

Nur Inani said...Reply To This Comment

hujan hujan ni makan memang sedapp :D

Diana Rashid said...Reply To This Comment

2 minggu sakit??uih..lama nya..harap2 yang ni tak la sakit lama2 .kan??cepat bersalin .cepat la kami dapat tengok baby..hahahah

emieysandra said...Reply To This Comment

baby nk tunggu new year kot.hehe.rehat ye sis.Emy doakan semoga dipermudahkan semuanya ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...