Monday, January 26, 2015

Kalau Boleh Biarlah Lahir Cukup Bulan

Salam..

Hati gelisah namun tetap buat macam takda apa- apa. Siapa lah yang tak risau bila sesekali terasa ketuban bocor dan basah walau tak banyak. Tak mau lah jadi macam anak yang ke dua dan ketiga leacking dan akhirnya jangkitan kuman pada baby dan kena paksa bersalin sebelum waktu lahirnya.

Bila baby lahir sebelum 36 minggu memang lah ummi kena cucuk dua dos untuk matangkan paru2 baby:(

Tak suka.. Sakit sangat tau!

Sebab tu mood ke laut. Tak boleh nak fokus sangat buat kerja rumah. Asik ulang alik ke tandas check basah sangat ke tidak, cukup gerak ke baby atau adakah tiap contraction yg datang walau tak kuat tu melebihi 20 saat . Doktor dah pesan makanya ummi kena lebih berhati2.. Demi nyawa baby dalam ni juga.

Kalau dah masuk 38 minggu nanti nak sakit ke , nak meletup air ketuban ke ummi tak kisah dah..

www.tips-fb.com

3 comments:

hana hadi said...Reply To This Comment

wisau juga bayi xckup bulan kan. huhu

Kira Sakura said...Reply To This Comment

pernah jugak kena cucuk kuatkan paru2 baby masa uwais acah2. time tu baru je cukup 9 bulan. memang sakit ya rabbi. sekali dia keluar 40 minggu 5 jam 17 minit hihihihihi

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Insya Alalh akan dimudahkan urusan LM. Baby...jangan klaur awal2 ya. Doakan banyak2 macam tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...