Wednesday, January 28, 2015

Ke Hospital - Serah Diri Akhirnya

Salam...

Ni kisah petang semalam. Ehem... Setelah dua hari terasa kerap basah sampai basah spender walau pakai pantiliner maka.. Setelah basah yang terakhir jam tiga petang akhirnya LM call juga pembantu doktor .

Terus dia sambungkan pada doktor. Doktor suruh datang secepatnya risau baby jangkitan kuman atau lemas.

Makanya, terus call encik suami yang sedang meeting masa tu. sobss mujur dia angkat phone. Siap2 mandi dan sempat gosok baju sekolah ank2 risau manalah tau kot la kena tahan wad sian pula anak2 letih balik tuisyen kena gosok baju bagai .

Sampai sana macam biasalah terus cek adalah air ketuban cukup, cek jantung baby sampai setengah jam( boring sambil layan tv, layan mata yang mengantuk pun ye jugak)

Alhamdulillah kerana air ketuban cukup, baby okey makanya boleh BALIK!! Yeayyy

1. Jika tidak kerana memikirkan nyawa dalam perut ni malas juga nak pergi tapi bila fikir bab nyawa terpaksalah..

2. Dah call awal2 tanya doktor sempat ke nak tunggu temujanji sabtu nanti, tapi doktor berkeras kata bahaya takut baby jangkitan kuman, terpaksa juga serah diri.

Siap buat VE(pemerikaaan vagina) cek jantung baby smua okey hati pun dah tenang dan doktor pun dah sahkan semuanya selamat dan okey2 saja terus lah balik dengan senang hati.

Nak tido malam tadi siap tepuk2 bantal kesayang. Hihi ingatkan kena tido kat wad..

P/s: hari ni tetap basah juga.. Sobsss harap keadaan terkawal sampai baby cukup matang:(

www.tips-fb.com

3 comments:

Kira Sakura said...Reply To This Comment

alhamdulilah memang cukup riso kalau pk nyawa baby yg dalam perot kita tak nampak ni wuuuu

Z@i Z@mR33 said...Reply To This Comment

Salam...dtg bkunjung ke sini.

Alhamdulillah xda apa2...moga smuanya selamat

Mummydearie said...Reply To This Comment

Kalau doktor dah checked tu rasanya tak perlulah risau lagi. Boleh tunggu hujung minggu kalau ya pun nak keluar. Take care, LM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...