Saturday, February 14, 2015

Induce Hari Ni Atau Nak Gamble Je?

Salam..

Sabtu kembali lagi.. Yihaaa

Oops sebenarnya sabtu adalah hari yang meletihkan, busy dan stress

Pagi-pagi si kakak berkejar nak kena gi tuisyen di sekolah seawal jam 8 dah mula kelas. Maka ummi hanya sempat hulur jus Q30 je sepaket kat kakak dan buatkan 3 keping sandwich telur untuk kakak. Satu untuk alas perut dan dua tu buat bekal.

Terus bersiap untuk dating dengan puan doktor di spital. Check up baby seminggu sekali meletihkan tapi.. Apakan daya, ku atur juga langkah.. Sobsss

Ayahnya balik dari hantar kakak terus minta tolong gosokkan baju dan tudung ummi. Memang ummi dah tak larat dah.. Siap2, terus sarapan san berdezup ke hospital.

Syukur.. Dapat jumpa doktor awal, orang kedua.. Hehe. Ops, cirit- birit yang dialami tu rupany kesan dari contraction yng kerap tapi tak kuat tu rupany. Doktor dah pesan kalau lebih kerap kena laju- laju ke hospital terus.. Tapi!!!!

Bila doktor tengok baby makin membesar,3.1 kg minggu ni sedangkan minggu lepas bru 2.9kg, ummi dah makin lemah.. Doktor pun jatuh kasihan. Dia offer nak induce hari ni tapi ummi takmo.

Takpelah.. Ummi tunggu turun tanda dulu. Tak sanggup nak tahan sakit induce. Tiga kali dah beranak induce tapi sebab dah terdesak ... Yg ni baru 38 minggu ummi kena sabar walau makin lemah dan tak boleh nak baring sangat, tak mampu duduk sangat. Tak boleh jalan jauh dan tak boleh berdiri pun.

Masak ayah dah ambik alih.. Ummi layan blues je la sekarang ni..

Doakan ummi cepat sakit dan bersalin cepat ye..

www.tips-fb.com

4 comments:

Diana Rashid said...Reply To This Comment

sebeanranya saya berharap sangat awak bersalin masa awak demam hari tu..tapi nampak nya baby seronok dok dalam dari keluar..tak pe..sabar eik..saya doakan minggu ni dia akan rasa bosan kat dalam tu..heheh...

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Alahai.. moga dimudahkan urusan LM ya.. ini nampaknya macam dah tak lama lagi nak bersalin tu..

Mila Hilas said...Reply To This Comment

eh sis x bsalin lagi upenya.rsa mcm dh lama je hehe..semoga dipermudahkan ye semua

Kira Sakura said...Reply To This Comment

baby please cepat keluar ye. kakak2 dengan abang2 dah tak sabo dah tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...