Tuesday, March 3, 2015

Nama Baby

Assalamualaikum...

Siapa nama baby? Ops, bila baca komen diana baru teringat nak cerita kat sini. Hehehe sebenarnya kami belum namakan lagi baby . Si abang dan kakak yang sibuk mencari nama baby tapi sampai sekarang takda keputusan lagi memandangkan dorang dah sekolah sejak semalam.

Kalau baby boy haruslah namanya Muhammad A**** S****

Ada huruf A dan S macam Azhad Syahmi, Adlan Syafiq. Dan salah satu dari perkataan tersebut membawa maksud bijak/cerdik/pandai...

So... Ada antara kalian yang suka rela baik hati nak tolong carikkan nama? Sian baby, selalu je si ayah usik- usik dia tersebut apit( panggilan untuk syafiq).

Ummi nak agah- agah baby pun rasa aneh tak dapat sebut nama baby lagi. Nama tu kan doa.. Sebut selalu maknanya kita doakan yang baik- baik buat dia. Sebab tu kena carikkan nama yang ertinya baik- baik. Bukan sedap dan canggih sampai terbelit lidah tapi takda sebarang erti.

P/s: baby nampak sikit kuning hari ni. Malam nanti plan nak bawa ke klinik dulu sebab temu janji dengan pakar kanak2 lambat lagi jumaat nanti...Doakan baby tak kena jaundis teruk ye. Terkenang kisah syafiq dulu, berkampung kat spital berhari- hari.. Azabnya:(

www.tips-fb.com

6 comments:

Diana Rashid said...Reply To This Comment

A untuk Adam..suka orang nama Adam tau..aloh..ada kuning ke..??kalau sikit tak pe kot..baby lelaki memang macam tu kot..kan??harap2 jangan la serius kuning nya tu..memang tak best dok wad..rimas..kalau anak sulung tak pe lagi LM..ni cemana nak duduk wad dengan anak2 lain nak sekolah bagai...

Suria Lekatlekitgurl said...Reply To This Comment

Insya Allah akan datang nama yang baik untuk baby boy comel kat LM... saya dulu lala pun 4 hari baru ada nama sebab bapak dia tak nak bagitau nama dia pilih sampai siap surat beranak.

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Saya cadangkan amsyar

Kira Sakura said...Reply To This Comment

Aydin. dulu ktorang ingat nak letak nama Aydin Uwais tapi tetiba pulak jadi Fateh Uwais hahahahahaha.

aloooo hopefully sangat baby tak kena jaundis. akak sementara belum check tu kan. akak lekapkan daun lidah buaya dekat dahi dia. kira masa kat hosp konon macam dokte suspect uwais kuning dlu kira pulun sapu lendir lidah buaya kt dahi dia.

lagi satu. mandikan dengan air agar2. agar2 tu rendam dengan air sejuk pastu mandikan baby. agar2 tu keringkan balik dan nanti boleh guna lagi. air sejuk tau karang kalau air panas terus jadi agar2 abang kakak makan pulak hihihihihi :P

sud@is said...Reply To This Comment

Tak sabar nak panggil nama baby lm...apa pun biarlah yang terbaik untuk baby...

Mummydearie said...Reply To This Comment

Serius ni LM belum ada nama yang difikirkan. Hmmm, saya tak tahulah nak tolong bagi nama apa yang bersesuaian. Macam anak-anak saya dulu memang kami dah pakat nak letak nama nabi. Itu yang satu anak dapat dua nama nabi *_*

Betul tu, LM. Jangan bagi nama panjang sampai semput nak sebut. Kesian kat anak-anak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...