Monday, April 6, 2015

5 Minggu Berpantang


Assalamualaikum

Alhamdulillah baby Ariz dah lebih lima minggu berpantang. Syukur...

Kesihatannya amat baik, menyusu dengan baik dan tak banyak kerenah. Malam elok je tido cuma siang dia agak kurang tido. Takpe lah ummi pun bukan ada apa nak buat pun.

Minggu ni akan habis tempoh berpantang, mood tak sabar tu sentiasa melonjak- lonjak. Macam orang baru nak keluar dari penjara je gayanya. Ehehe

Susu masih meriah alhamdulillah. Memang kena pam bagi kosong miss B agar tak meleleh susu sampai baju basah dan berbau hanyir. Sekali pam dapat la jugak 5-8 oz sebelah , syukur.. Dapat juga ayah suap baby kalau ummi sedang makan atau buat apa- apa.



Hari ni baby Ariz pakai baju hijau. Tido lena la pulak hari ni tak kacau ummi masak. Biasanya ummi masak kena berhenti berkali- kali sebab dia menangis minta pegang .. Syukur alhamdulillah, adik makin baik ye sayang...

P/s: bonda tak abis2 pesan agar jaga diri. Walau dekat nak abis pantang kena jaga supaya tak bentan. Baik boss!
www.tips-fb.com

9 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

lydia..bestnya ada lagi bb kecik..syiok tau tgk..teringin tapi dah tak larat nak jaga dah..huwaaaa..huwaaaa

Kakzakie said...Reply To This Comment

Boleh tahan gebus juga. Puaslah abang-abang dgn kakaknya cium tak sudah. Makin besar makin pandai sesuaikan masa bila nak tidur dan masa bila nak berjaga..

Miz Eija said...Reply To This Comment

wah bestnya... support breastfed :) baby 1st eija dulu mlm tak tdo siang pula tdo nya.. hihi

Miz Eija said...Reply To This Comment

sikit je lagi nak hbis pantang... gud luck :)

Yaya Azura said...Reply To This Comment

alhamdulillah..baby sihat, ummi sihat..dah nak habis pantang pun..susu badan pun meriah, alhamdulillah.

Diana Rashid said...Reply To This Comment

Mikhail dulu pun masa dalam pantang tak de buat perangai..baik je...Ya Allah..siapa tengok rasa nak buat menantu la..
tapi sekarang ni jam 3,4 pagi kalau dia terjaga habis satu rumah pun terjaga sekali..dia mengamuk siap goyang2 badan ayah dia suruh bangun..geram betul rasa..kalu goyang2 badan ibu memang dapat cubit jadi kacau ayah je..ahhahaha

emieysandra said...Reply To This Comment

alhamdulillah..baby dh keluar rupenye.hehe.maaf emy lmbt tahu.huhu, slmt brpantang sis..kiss n hug dr jauh utk baby Ariz yg tomei tuuu ;)

eqacashperlala said...Reply To This Comment

Bestnyaaaa ada babyyy.. comel je pakai baju hijau... paling best bau baby... wangiii

Mummydearie said...Reply To This Comment

Sekejap je dah habis pantang ya, LM. Lepas ni tau-tau dah nak sambut hari lahir yang pertama. Masa memang pantas betul.

Oh, baby dah ada nama ya~ baby Ariz. Nanti kita scroll down lagi nak baca cerita baby :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...