Wednesday, April 29, 2015

Haip!! Kotor....

Assalamualaikum..

Sejak tiga empat hari ni baby Ariz memang dah tak pakai sarung tangan lagi sejak dia mula hisap sarung tangannya.

Bila dia mula menghisap sarung tanggannya LM mula buka supaya dia boleh hisap jarinya. Ye la, anak- anak LM memang tak lekat pun hisap puting kosong walau ayahnya akan belikan puting kosong pelbagai bentuk dan gambar comel serta harga 'comel' juga. Ehehe.

Cute kot puting baby tapi memang anak takmo isap puting. Ye la.. Mudah kot baby yang isap puting ni. Merengek je sumbat puting. Takda lah asik nak mengempeng je. Tapi dalam hati ni geli la pulak tengok budak mulut asik bersumbat. Kalau baby okey lagi tapi jika dah 7-8 bulan, setahun dua tahun nampak hodoh kot asik bersumbat je. Bila tarik puting lidah tersentel je sampai air liur meleleh. Haaa jangan marah, jangan meroyan baca ye.. Tu pendapat LM sendiri pada anak sendiri. Takmo anak sendiri isap puting kosong sebab alasannnya begitu. Lain orang lain pendapat. Ye tak?

Memang ayahnya belikan puting tiap kali anak lahir tapi bila umminya kata nehi! No no no.. Takmo puting.. Anak ni paham kot apa yang ummi rasa. So, kelima-lima mereka memang takmo dan tak pandai hisap puting. Bagi je tercampak puting tu keluar. Tapi bila hulur susu ummi masuk botol pandai je mereka sedut. Sebab tu LM memang sediakan stok susu frozen untuk mereka juga walau LM tak berkerja.

Berbalik kepada kisah baby Ariz hisap jari, memang dah jadi habit dia lah duk hisap jari tak kira lepas menyusu ke lapar ke.. Kenyang ke. Tup tup tadi masa dia hisap jari sampai berbunyi cit cit cit.. Si abang kecik tarik tangan adik dengan kuat. Terus menangis si baby.

"Haippp, kotor . Jangan isap tangan"

Err kemain garang si abang apit. Meraung so kecik tu orang tarik tangan dia. Puas la terangkan kat dia yang tangan baby tu bersih. Takpe dia hisap pun.

Ye lah kan.. Dia tiap kali nak makan ummi suruh basuh tangan. Hisap jari sikit terus kena marah ummi kata kuman. Bila baby ummi biar la pulak. Ye tak? Keliru si abang kecik. Hehehe

www.tips-fb.com

5 comments:

Suria Lekatlekit said...Reply To This Comment

lala pun jenis isap jari tapi tak suka hisap puting kosong. puting cuma utk minum susu.. nak gongong puting kosong memang tak pernah dari kecik

ejulz said...Reply To This Comment

hehe.. biasa la.. pemikiran budak2..

ejulz said...Reply To This Comment

44 pemenang dicari!!!

Antara hadiah2 yang bakal dimenangi:
- Kain Batik Sarawak - 1 pemenang
- Kain Pelikat - 2 pemenang
- Minyak Angin Aromaterapi Fresh Care / Safe Care / Javaspa - 1 pemenang
- Pin Shawl - 2 pemenang
- Blause - 1 pemenang
- Skirt Labuh Lcyra - 1 pemenang
- Cash RM30 - 1 pemenang
- Cash RM10 - 2 pemenang
- Topup RM10 - 3 pemenang
- PVC Keychain - 30 pemenang

Jemput join segmen bagi yang belum join. "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei" Tq..


Diana Rashid said...Reply To This Comment

pandai abang tu..kesian pulak kat adik..baru tengah syok nak berangan sambil isap hari sekali ada yang potong stim ..hahahah

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

aloh2..mesti comel sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...