Monday, June 22, 2015

Sahur

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, dah dua pagi ni sedar juga jam 4.15 am untuk menyediakan juadah sahur buat kami sekeluarga.

Satu ramadhan je sedar 4.20am, lepas tu sedar lambat pukul lima lebih.. Haru la jugak nak sediakan makanan selaju mungkin.. 

Mungkin minda  dah boleh terima yang sekarang ni kena bangun awal sejam dari selalu. Kena sahur kan.. Selalu bangun pukul lima suku- lima setengah untuk urus anak sekolah. 

Pagi semalam sebab bangun pukul 4.15, sempat lagi guling- guling jam 4.30 baru ke dapur. Boleh goreng bakwan sikit..satu dapur wangi dek bau bakwan sayur campur udang. Makan panas- panas rangup memang membangkitkan selera.

Err korang bangun sahur jam berapa? LM memang bangun time ni sebab memang ajar anak sahur di akhir waktu , sunah kan..



www.tips-fb.com

5 comments:

anyss said...Reply To This Comment

assalamualaikum,
ambo bangun sahur jam 5 huhuhuhu

ctpayong said...Reply To This Comment

kakCT lazim dari dulu bangun sahur 4.30. asal nak puasa aje punah carik jam loceng. mandatory kena ada lauk baru masa sahor. sabo ajelah....pilih sendiri calon suami kan...simple aje pun takpe katanya. memang kentang goreng campur ikan bilis bawang & lada padi ajelah jawabnya selang sehari....hehehe

Diana Rashid said...Reply To This Comment

saya bangun 4.30..lepas tu masak2 sambil denar radio,scroll Insta,facebook sampai jam 5 suku baru kejut anak dan suami..saya pun suruh dia sahur hujung2 sebab terus bangun pi sekolah..kira tak de tidur2 balik..takut kalau buat gitu nanti tak bangun sampai jam 8..naya ja..hahahah

Acik Erna said...Reply To This Comment

Acik.memang bangun masa tu jugak LM..bangun mandi siap2 dulu baru kedapur.kesegaran mandi jam 4 lebih tu memanng best..sampai ke tengahari tak mengantuk

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya bangun setengah jam awal dari biasa. Bangun pukul 5 pagi siapkan air masing-masing lepas tu baru kejut HD dan Abang. Mereka tak makan pun pepagi macam ni makanya takdalah saya terkejar-kejar. Tapi sebelum tidur tiap malam pun saya tanya kotlah ada request luar biasa untuk sahur. Setakat ni takdalah lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...