Tuesday, July 28, 2015

Meragam/Nak Perhatian?-Baby Ariz

Assalamualaikum..

Anak meragam?
Biasalah.. Tiap anak ada perangai mereka tersendiri. 

Macam baby Ariz.. Alhamdulillah cukup susu baiklah perangainya. Sesekali merengek nak perhatian tu adat la.. Namanya pun baby. Kan?

Semalam... Genap dia lima bulan. Memang dia tak lepas kan ummi. Lunch pun masak mee goreng je untuk anak2. Mujur malam ayah belanja makan luar sambut birthday abang syafiq...huhu

Apa yang pernah LM baca, baby yang baru nak masuk umur 3,5,7,9 bulan akan  sikit meragam dan berubah sikit perangai dan tabiat menyusu atau selera pemakanan mereka. Betul atau tak tak pastilah LM tentang tu..

Tapi..

Memang dia kurang menyusu sejak dua tiga hari ni. Takmo ummi jauh dari dia dan.. "Ummi tu hak aku"

Bila ada baby..
-tak tak berjawab tu biasa
-nak minum pun tak sempat
-makan ala kadar
-nak je tandas pun tak sempat
-tidur lewat
-rambut ala-ala pontianak(scary tak?)

#Mood busy layan baby.
-LM bukan jenis yang suka biar anak meraung nanges sampai meleleh2 air mata. Baby ek sikit terus ambik. Kerja yang ada kemudian je lah sambung, janji baby terjaga.


www.tips-fb.com

2 comments:

Diana Rashid said...Reply To This Comment

sebab rambut cam pontianak tu la saya beli cekak besi tau..lepas tu menyesal beli sebab bila pakai dia cocok2 tepi telinga ni..Pasrah je la..pontianak2 pun pontianak la..hhahah..tapi sekarang ok dah..dah besar..kan?/

Mummydearie said...Reply To This Comment

Rambut ala-ala pontianak? Hahaha... Saya dulu masa ada baby (by the way, sampai sekarang pun anak-anak masih 'baby' di pandangan mata saya ~_^) rambut memang potong kontot aje, LM. Nak kurangkan masa 'me time' yang memang very the limited gitu.

Saya pun tak suka anak-anak meraung. Sampailah ni kalau anak-anak memekak, telinga saya sakit. Kerja tak siap pun saya tak suka. Makanya memang selalulah saya ni 'terkangkang-kiap' sorang-sorang kat rumah walaupun anak bukan ramai mana, dua aje ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...