Friday, July 3, 2015

Saloon

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..tercapai juga hasrat untuk ke saloon rambut hari ni. Rancangan asalnya nak ke saloon sabtu atau ahad tapi bila si kakak sanggup jagakan baby Ariz ummi laju2 sms owner saloon bagi tau nak datang.

Setahun lebih dah tak potong rambut, bahagian bawah dah mula rosak dan kasar. Disebabkan dulu potong layer kena lah ke saloon juga sebab kalau potong lurus boleh minta suami tolong potongkan. 

Rambut dah melebihi punggung memang tak selesa terutama bila ada baby. Nak duduk je terduduk atas rambut... Sobsss

Tapi si abang kecik(syafiq) tak bagi ummi berambut pendek. Dia nak rambut ummi macam elsa katanya. Aduhaiii.. Makanya potong sikit je lah, huhuhu.

Tak sampai dua jam dah sampai rumah semula. Elok je baby tido berbedung pakai kain batik... Hihi tau dah baby mesti takmo tido tu yang dia bedung tu

Susu 2oz yg ummi perah tak cukup, siannya baby. Sorilah baby, puasa2 ni sakit sikit lah nak pump dapat banyak, terutama lepas baby isap.. Huhu.

Lepas ni kalau nak ke saloon rambut atau facial kena sediakan stok susu lebih sikit. Tak boleh buat keputusan melulu nak terus pergi, naya je baby merajuk tak cukup susu nanti.

Kakak dah pandai urus adik, syukurlah. 

Nota kaki: baby yang fully bf mmg tak
Minum susu banyak sekali gus macam baby isap fm ye. Kalau isap fm 4 bln dah 5 -6oz tu selamber je.baby ariz sekali menyusu 2-2.5 oz je. Tak yah la nanti ada yang komen eh sikitnya? 

www.tips-fb.com

3 comments:

SalinaJohari said...Reply To This Comment

ringkas kan kalau rambut pendek...kepala pun rasa ringan..

ejulz said...Reply To This Comment

rambut raya.. hehe

Kira Sakura said...Reply To This Comment

kira pun nak ptong khamis ni nanti kot tak pun weekend. rimas dah rambut panjang. nak pulak tengok gugur huuu nangesss... alhamdulilah kakak dah besarrrr dah pandai jaga adik. lepas ni boleh la ummi dengan ayah dating naik moto balik ekekekeke

aah kak baby bf ni memang minum susu sikit. walau sekarang uwais dah campur. tapi dia tetap boleh minum 4 oz je dah usia 1Y10M ni. sikit bagi orang lain. tapi sebab dia memang boleh byk tu je utk satu2 masa. dah terbiasa kot dengan susu bf

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...