Saturday, August 1, 2015

Cara Kuruskan Badan Tanpa Ubat Kurus

Salam..

Yihaaa sabtu muncul lagi.
Alhamdulillah Allah panjangkan umur kita. Ops sabtu?

Berita baiknya:
1.hari ni cuti
2.banyak open house atau plan nak beraya sakan. 

Betul tak?

Makan lagi?
Lepas tu komplain badan berat dan gemuk. Grrr

LM yang takda pergi open house dan tak  raya sakan ni pun menggebu tau. Dah tak larat nak tahan nafas sorok perut bula bergambar(ops kantoi di situ, konon perut rata padahal??)

Raya, banyak ambik karbo.. Makan tak ingat dunia! Alasan paling baik konon sebab menyusukan baby Ariz. ciss itu poyo. Lepas tu minum minuman manis glurp glurp glurpp sedap wehh

Dah namanya minum manis ni akan buat diri seorang LM tu ketagih. Korang mungkin tak tapi LM amat ketagih pada makanan dan minuman manis. Dah mula sehari esok nak lagi dan lagi.

Makanya..
Bila sedar diri tu gemok dan bambam LM terpaksa paksa diri jauhi sikit demi sikit air bergula dan minum air perahan lemon 2-3 kali sehari. 

Air lemon tanpa gula te adik-adik. LM tak berani nak minum air detox (pudina, timun,lemon) sebab ada yang kata merbaya buat baby yang menyusu badan. Nanti baby pun sama detox. Ye ke? Tak habis study lagi.. Malas nak fikir.

Maka...

Air lemon tu LM minum pagi dan sebelum tidur. Jauhi air manis kurang dari selalu( slow2.. Takut diri ni terkezut gituw).

Maka..
Selepas 1 minggu dah boleh senyum lebar. Perut tak perlu sorok2 dah. Tak payah nak tahan nafas masa ambik gambar. 

Air kosong perlu cukup ye.. Sila timbang berat korang. Pastilan tiap 25 kg minum 1 liter air. Kalau 50kg berat korang jgn kurang dari 2 liter air. Kalau 60? 70?Hihihi.. Sila  minum air kosong. Air bertapos ye! Ingat tu



Cara korang camne?
Ye la... Ibu menyusu ni mana boleh telan ubat kurus bagai tu kan? Korang telan ubat kurus seminggu dah slim kot? Ekeke


www.tips-fb.com

3 comments:

Diana Rashid said...Reply To This Comment

saya pun minum air lemon..detox2 ni saya tak lalu la..tak boleh nak masuk...hahha...cemana diaorang boleh minum ye..:p

saya tiap hari minum air dekat 3 liter..tak kurus2 pun..sedih..lemak ni degil sangt...

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Lepas puasa ni saya tak beli lg lemon.. baca ni baru teringat.. nk beli semula la nati.. bab air tu payah sikit saya.. lagi2 masa kat rumah.. mcm ingat nak minum banyak bila buat macam2.. sambil makan pun kalau anak ada minta apa2, mulalah makan lepas tu dh beberapa jam baru teringat td makan tak ada minum air ...

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya pun ketagih air manis, LM. Kalau sehari tak mendapat, rasa nak pitam. Air plain water tu, kalau terlebih minum mulalah tekak rasa payau. Susah betul nak mengubah diri. Saya pun raya ni takdalah sakan sangat makan sampai tak ingat dunia sebab beraya pun kurang. Baru raya dah kena demam viral. Duduk rumahlah kita menyihatkan diri dulu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...