Tuesday, October 6, 2015

Bertekak Je Kerjanya

Salam..
Hari terakhir cuti jerebu. Meriahnya rumah. Bergaduh je memanjang. Lepas yang ni gaduh dengan ni pasangan kedua pula. Lepas tu tukar pasangan pula gaduhnya. 4 orang silih berganti gaduhnya. Aduhai anak..

Si baby jadi pemerhati. Merangkak ke hulu ke hilir jadi pengadil. Lepas menyusu datang lagi minta bubur. Lepas tu tidur. Baru nak lelap orang gaduh lagi, bangun la semula join sama. Ekeke

Ummi pula lepas masak duduk kejap, lepas tu buat untuk minum petang pula. Jap lagi kena kukus kuih bila dah naik( kalau cepat naik la.. Hujan lebat ni)

Ni ha.. Dalam hujan lebat dua yang besar sibuk pengemop tiles luar. Kononnya kotor.. Mak aii sebenarnya dorang nak main hujan. Sabar je la..bahaya nak oii kena hujan time jerebu ni. Walau tak kena kepala tetap terpercik-percik juga:(

LM jadi tarzan je la dua hari ni. Terpekik sana sini. 
www.tips-fb.com

2 comments:

Kira Sakura said...Reply To This Comment

nasib si baby kecik tu tak join gaduh sama kalau tidak mesti lagi meriah rumah hihihi

Mummydearie said...Reply To This Comment

Apa rasanya jadi bini tarzan, LM? Bestkan! Sesekalilah, kalau dah selalu, rasa nak give up ^_^

Bila baca tentang anak-anak LM ni bertekak tetiba saya teringat rancangan Superman di Channel 392. Ada satu bapak ni jaga 5 orang anaknya - 4 perempuan, 1 lelaki (baby macam Ariz tapi 1yr+ kot) dan antara lima ni, dua kembar. Tengok bapaknya rileks aje menjaga dan bawa anak-anak berjalan, seronok pulak kita menontonnya. Tapi hakikat sebenar saya rasa mak mereka pun macam LM juga. Sesekali memang nak kena bertempik ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...