Saturday, October 10, 2015

Misi Jom Kurus-Day 2

Assalamualaikum...

Yihaaa sabtu!
Cuti..

Anak-anak ni pakat takmo gi sekolah sebab malas nak lari katanya. Kalau ada game main badminton ke apa ke best gak..

Okey la.. Ummi tak kisah. Kalau ummi oun takkan pergi sebab tak suka lari. Awak tu asma lagi lah ummi tak bagi lari.

Maka...

Pagi ni sarapan luar saja kat pasar tani MARDI.

Sarapan:1/2 keping murtabak+ soya bean

Lunch: tiga keping lemang + serunding daging

Minum petang: milo/susu

Dinner:nasi+ ayam+ sayur
Berat kelmarin:58.8kg(8/10/15)
Berat semalam:58.4kg(9/10/15)
Berat pagi ni 58.0kg(10/10/15)

Apa menu korang arini? Diet? Haha kalau LM sabtu ahad tak boleh diet sebab keluar sana sini ngap itu ini. Tapi sebab misi kurus kali ni tak pantang bab makan demi memperjuangkan misi menyusukan baby ariz sampai dua tahun, maka kena senam senam dan senam saja bakar lemak.


www.tips-fb.com

2 comments:

Kira Sakura said...Reply To This Comment

takpe kak. menyusu baby ariz, kejar baby ariz, buat kerja rumah terkejar sana terkejar sini tu pun dah boleh buat berat susu sikit hihihi. akak amalkan kunyah 44 kali. atau kunyah sampai hancur baru telan(kalau ada masa la) membantu makanan tu proses dengan lebih cepat dan lemak pun terbakar cepat. lagi satu minum green tea. tapi bukan green tea yang borders tea ke ape tu tau hihihihihi.

Mummydearie said...Reply To This Comment

Oh, ni kira tengah misi dietlah ni! Janji boleh makan dan jaga makan okeylah. Saya ni beria-ia nak buat diet macam seorang blogger terkenal ni tapi sampai la ni tak buat-buat juga. Sayang nak tinggalkan nasi lemak buat sarapan pagi tau :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...