Friday, November 27, 2015

Beg -Apabila Nak Keluar Jalan

Asaalamualaikum...

Berikutan entri LM semalam http://www.lydiamiza.com/2015/11/tips-ibu-bapa-barang-yang-wajib-dibawa.html?m=1. Yana kata "kena bawak beg besar la sebab banyak kena bawa..." Hehe takda besar mana pun sebab anak-anak yang besar ada beg merrka sendiri. Beg kecil je untuk masukkan buku latihan mereka. 

Bagi syafiq dia biasanya akan angkut beg dia ni. So baju dia dan buku serta mainan kereta atau ultraman dia memang LM sumbat dalam beg dia.




Baju dan pampers baby dalam bag baby la. tapi kalau nak keluar makan tupperware makanan baby LM letak dalam plastik je, beg baju baby tinggal dalam kereta. 

Mainan baby dan tisu basah ada dalam handbag LM biasanya. 

Bila masing-masing angkut barang mereka sendiri tak jadi masalah pun sebenarnya. Cuma LM kena pastikan pakaian, makanan dan buku syafiq dan baby ada. Tu je la..sebab baby kena ada buku dia kalau tak sure koyak buku abang akak kalau dapat ke dia. Buku untuk baby kan jenis tak boleh koyak tu kan....

Nota kaki: hujan ... Kain basah dah menimbun dah ni. InsyaAllah masih mengekalkan cara biasa mengeringkan kain. Takmo lah hantar guna dryer sebab kat qatar pun kami tak guna dryer sebab baju cepat rosak warna dan saiz kalau pakai dryer selalu. 

Baju saiz L kejap je jadik S kalau guna tiap hari. Tup tup eh nape aku makin gemuk ni? Ahaha rupanya tu penangan dryer rupanya.(pengalaman masa duk qatar dulu la.. Ye lah time winter baju tak kering, time summer tak blh jemur sebab berdebu)
www.tips-fb.com

4 comments:

Sheila Adziz said...Reply To This Comment

betul la sis... kalau nak keluar jalan mcam2 nak bw, buku mesti anak2 nak bawa...

hainom OKje said...Reply To This Comment

Biasalah anak kecik lagi, mmg macam macam nak kena bawak LM.
Ohhh.....boleh mengecut yeh LM baju kalau selalu didryer...Baru mak tau hihi

Yana Libra said...Reply To This Comment

oooo...ada beg sendiri asing2 ye..hehe..ingatkan semua dalam 1 beg..

Kira Sakura said...Reply To This Comment

sebab tu kira tak pakai handbag. lagi selesa bawak beg simple diple yang keras macam cengkerang kura2 tu. senang nak sumbat barang anak,bapak dengan diri dalam tu. takde la lenguh sebelah bahu bawak handbag yang satu tali je tu kan hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...