Tuesday, November 17, 2015

Cuti-Cuti Singapore-Menyesal Tak Bawa Stok Makanan Banyak

Assalamualaikum..

Day 3 di Singapore.. Haih lum jalan dah rasa boring. Grrr

Malam tadi memang tak larat nak keluar, maka en Z saja yang keluar beli stok makanan bersama anak-anak lelaki( kecuali baby la)

Bab mencari makanan ni part paling lemah, ye lah.. Bila beli mesti kita nak kira berapa RM harga benda tu. maka.. Nak tercekik air liur lah bila incek Z dah ambik ikan cermin tiga ekor tak besar mana pun bila timbang dekat rm70. Arghhh stress. Last-last beli ayam je sikit. Tu pun dapat kepak ayam je yang halal. Ayam lain sua tak halal. 

Kami ikut tuas.. Memang tak sempat nak beli stok lauk sebelum masuk sini aritu.. Huhu. Memang tahap menyesal giler tak berhenti beli barang makanan banyak-banyak hari tu. 

Semalam je beli kopi apa ntah elok je lawa dalam tin, famous amous, roti gardenia yang panjang, kepak ayam sikit, badam satu pack ,strawberry,cherry,susu coklat dutch lady dan coklat sekotak harga sampai rm200 lebih . Haaa memang mahal giler. 


Bukan banyak mana pun.. Hari ni abis la buah tu.. Haha


Ye lah dah kalau air mineral sebotol pendek dah 3 dolar. Duit kita dah dekat rm9 kan? Aduh duh duh.. Tu pun LM dah beli sebotol yang lima liter dan botol-botol panjang tu kat highway sebelum masuk sini. Kalau tak ??? Huhu..

Mujur lah dobi boleh claim, makan pun separuh kita claim.. Kalau tak tepuk dahi la. 

Nota kaki: patut lah orang singapore masuk malaysia beli barang makanan, untung banyak la mereka beli barang murah2. Masa kat border tu tengok siap bawa beg cooler bagai sumbat ayam daging semua kot? Bayam sawi semua dorang angkut bawa balik sini. Rupanya kat sini harga macam apa mahalnya:(
www.tips-fb.com

9 comments:

Suria Lekatlekit said...Reply To This Comment

pernah pergi singapore.. memang mahal makanan dia.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

huhu...kesian Malaysia...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

Nilai matawang mereka tinggi LM..
Tu yg tercekik nak beli bila convert ke duit kita..

Aziela said...Reply To This Comment

Itulah Singapore. Akak makan nasi ayam 4 dolar pun dah rasa tercekik jer makan. Tapi dah gitu lah diorang. Silap2, murah lagi kat London LM. Kalau breakfast baru 2 pound dengan air dan roti sandwich segala, sayur dan ayam pun agak boleh diterima juga, maka better lah London kot kan. Pueh hati.

Faizal Fredley said...Reply To This Comment

kan..kat sigapore mahal nak makan....tu kalau saya gi singapore stay kat jb jer...

cik hani said...Reply To This Comment

Amboih..mahal weh ..

Malinda Ismail said...Reply To This Comment

Bayo sambil nangis la gamaknye ye dik...kalau akak terus guling2 kat situ agaknye...bertabah la sebab kalau makan kedai hari2 lagi kopak poket rasenye kan...

Malinda Ismail said...Reply To This Comment

Bayo sambil nangis la gamaknye ye dik...kalau akak siap nangis guling2 kat situ terus gamaknye...

Kira Sakura said...Reply To This Comment

lagi satu dorg kata kena hati2 beli air mineral kt sana. takut tu air dari gereja dorg. tatau sahih ke tak berita tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...