Thursday, November 19, 2015

Mihun Goreng Saja

Assalamualaikum

Hari ke lima berada di kota singa. Stok makanan memang dah habis. Yang ada cuma cili kering dan sedikit bawang. Malam tadi ayah beli mihun dan ayam untuk menu hari ni. Nak beli beras amatlah tak berbaloi sebab esok petang kami dah nak balik ke bumi malaysia

Sebelum anak-anak ni ke kolam renang LM dan kakak sulung masak dulu mihun. Sambil masak kami mendobi kejap dan suap baby ariz makan bubur. Kesian baby ariz lapar.. Pagi tadi dia sarapan roti sikit je, tak makan buah macam biasa. 

Sebungkus mihun.. Ingatkan tahan lama. Rupanya kejap saja anak-anak berempat tu kerjakan mihun goreng rencah ayam dan telur tu. tanpa sayur.. Stok sayur dah habis.

Roti ada dua bungkus besar.. Telur pun banyak. Masih blur apa nak masak. Kalau boleh nak habiskan sebelum balik esok. Tepung pun ada sebungkus.. Huhu..

Nota kaki: baby ariz makin manja. Tidur pun nak ummi teman. Bunyi sikit terua menangis.. Amboi? Kemain lg dia punya manja sampai camtu sekali
www.tips-fb.com

3 comments:

Yana Libra said...Reply To This Comment

boleh masak ye...selera anak-anak mkn :)

LM said...Reply To This Comment

Haah kami ambik apartment mmg ada dapur. Ala takda dapur pun akk masak gak mmg bw rice cooker sana sini. Ehehe

hainom OKje said...Reply To This Comment

Kalau dah berjalan sambil ikut cik suami keje, makan simple simple pun sedapkan LM....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...