Friday, November 27, 2015

Nasi Goreng Ayam

Assalamualaikum

Nasi Goreng Ayam!
Ting!! Itu je yang terfikir bila suami sms kata tak balik makan dia solat di sana saja. Biasanya kalau time anak2 sekolah dia balik makan dan solat masjid sini sebab nak hantar adik ad sekolah lepas tu. 

Plan nak masak lauk sotong terus cancel. Ekeke..


Ni ummi punya. Anak punya takda pak choy. Tup tup bila dorang tengok nasik goreng ummi terus semua tanya ummi punya nasik goreng apa? Nape kami punya takda sayur, ada carrot je?

Ekeke.. Tak tau pulak mereka nak sayur. Dulu sampai kena paksa makan sayur sekarang ni minta sayur pula?

Kena selak nasik ummi agih sayur sorang sikit. 

Nota kaki:untuk pujuk anak makan sayur LM akan bagi mereka sayur yang tak pahit macam bayam, sawi pak choy, kangkung..
www.tips-fb.com

4 comments:

hainom OKje said...Reply To This Comment

Kalau cik Suami tak makan rumah, mmg lega hati kita kan LM....boleh masak simple simple.....
Tak payah nak macam lauk hihi

Malinda Ismail said...Reply To This Comment

Hahaha...sama la dgn akak kalau cik boss ckp tak balik makan kan mahen happy lagi...bole masak sesoka hati... ;p

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Kalau anak2 saya ratah sayur dulu baru telan nasi.. jd kalau nasi goreng kami selalunya byk sayur.

Kira Sakura said...Reply To This Comment

Uwais makan sawi pakchoy semua tu. tapi dia makan tang batang je. daun tak mau. macam ummi yang masa mengandung dengan menyusukan dia makan batang je daun tak makan hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...