Friday, December 18, 2015

Jom Makan Buah

Assalamualaikum

Ini kisah cuti sekolah...

Mood si ibu ke laut malas nak masak itu ini sebab dua anak besar ke kem. Tapi dia anak yang ada tu kemain lagi nafsu makannya. 

Gaduh pun kemain hebat.. 

Maka, konon-konon si ibu nak buat kuih bakar pandan. Terhegeh-hegeh baru nak petik daun pandan, baru nak blend kelapa parut frozen anak dah mengamuk gaduh ntah apa-apa. 

Erkkk dah pukul 5 petang, dah time makan rupanya. 

Hai la anak.. Urut dada tahan sabar. 



Makan la buah dulu ye anak.. Sebijik biah naga, sebiji pear dan sebijik epal merah saiz besar. Ops ada oren sebijik untuk si apit yang hantu oren.

Sekejap je licin.. Eh, si baby pun tumpang sekaki. 

Nota kaki: baru plan nak buat biskut... Rupanya tak sempat. Takpelah anak.. Kalau tak sempat buat biskut ummi using aja sekut dari kedai yang manis leting tu ye.


www.tips-fb.com

1 comments:

Sheila Adziz said...Reply To This Comment

makan buah lagi baik dr biskut... sedapnya tengok buah naga tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...