Wednesday, December 23, 2015

Kemas Cepat!!

Assalamualaikum..

"Kemas Cepat!!
Ayah nak balik jap lagi ambik jumper dia"Perintah ummi. 

Maka laju lah si syafiq(4 tahun) dan acha(7 tahun) vacum rumah dan kemas susun permainan yang tunggang langgang. 

Ahaaa dalam 10-15 minit selesai.. 

Sampai dapur apit vacum sisa roti yang baby ariz makan bersepah2 tu semua dia vacum.

"Rajinnya anak ummi ni,camni lah budak baik. Ahli syurga"

Senyum meleret la dia hepi.

Tau tak?
Ayah dia cuma tekan bell, bukak bonet fortuner ambik jumper dan tekan bell balik suruh tutup gate. Ahaha langsung tak masuk dalam rumah pun.

Katanya kereta tak boleh start sebab lupa tutup lampu. 

Anak punya kalut kemas rumah macam lah ayah dia nak bersila makan tengah hari.. Ummi pun kalut masak takut gak laki nak makan tengah hari. 

Nota kaki: bila baby ariz asik melekap takmo letak rumah macam kapal terbalik.  Kalut betul dengar laki nak balik bila rumah tak sempat kemas, tak siap masak . 



www.tips-fb.com

2 comments:

Diya Hanun said...Reply To This Comment

Alahai rajinnya anak2.. Sejuk hati membacanya ^_^

Yana Libra said...Reply To This Comment

baguslah anak2 boleh tlg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...