Thursday, December 17, 2015

Mendobi Dalam Cuaca Mendung

Assalamualaikum


Mendobi Dalam Cuaca Mendung.
Mendung!!!

Ye musim tengkujuh memang lah mendung. Tapi bila mendung memang la takda semangat nak mendobi pakaian.


Baju kotor banyak tapi kalau cuci boleh ke kering? Duk intai-intai kat luar manalah tau ada sikit sinar mentari yang boleh mengeringkan pakaian.

Satu bakul dah siap cuci, tinggal pakaian gelap saja belum cuci. Pakaian baby nanti dulu la kot.. 

Hantar keringkan kat dobi? Owh tidak!!!
Musim winter masa kat doha dulu pun jarang sangat LM guna pengering. Baju cepat rosak , luntur warna dan mengecut. Sanggup LM sidai salam bilik kosong(bilik cuci) . Bilik tu agak panas . Sekarang ni nak kena sidai dalam bilik tetamu atau bilik solat la kot? Banyak ni baju:(





www.tips-fb.com

6 comments:

Yana Libra said...Reply To This Comment

sy duk umah jenis apartmen, takde tmpt nk sidai bj..sidai dlm umah jee..huhu

Siti Rohaida Yusof said...Reply To This Comment

mmg musim mcm nilh yg dok pening nk sidai baju

cik hani said...Reply To This Comment

kita sidai dalam rumah je tak kira panas atau mendung, sebab risau kalau hujan takde orang kat rumah mesti tempias dan basah baju

Malinda Ismail said...Reply To This Comment

Sebenarnye sidai baju dalam rumah sangat tak elok utk yg mengidap penyakit berkaitan dgn penapasan cam asma@semput...sebab udara sekitar akan jadi lembab...tapi ape bole buat akak pon selalu je sidai baju dalam rumah time camni dik...walau pon akak sendiri ada penyakit semput :(

cikel said...Reply To This Comment

Sy masuk je pengering..tapi pilihla..hanya pakaian yg pakai kat umah dan jenis kain tebal..pakaian yg jenis untuk berjln dan tudung sy sidai..jd tak bykla yg bergantung kat penyidai tu.huhu

eynda said...Reply To This Comment

Ada jenis pengering yg tak rosakkan kaler/size pakaian... baju harian atau yg lasak memang masuk pengering je.... tapi yg kain lembut2, yg pakai utk jalan2...tudung...pakaian dalam... sidai jugak dlm rumah hehe... memang dulu banyak pengalaman sidai baju kat luar, keluar dari rumah, hujan...takde sape angkat baju kat ampaian... nangis baju basah :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...