Friday, December 25, 2015

Tosei Atau Roti Canai?

Assalamualaikum..

Kisah pagi tadi

Ummi: syafiq nak makan apa?

Syafiq: tak nak makan!

Ummi: okey.acha nk makan apa?

Acha: roti canai..

Ummi ambik handphone terus ambik tunjuk gambar anak orang yang terlantar atas katil hospital baru lepas kena jahit kepala sebab jatuh bilik mandi.

Ummi: tengok budak ni sakit. Masuk hospital.. Syafiq nape takmo makan? Tak takut sakit?(padahal takda kaitan pun tak makan dengan kisah budak tu jatuh bilik mandi)

Syafiq: apit nak loti chanai la..

Haha.. Ummi menang! Nak makan juga akhirnya

TAPI.. Bila makanan sampai, dia terus ngap tosei ummi. Erk???

Takpalah, ummi terpaksa mengalah sebab nak dia makan. Kalau tak makan monster dal perut dia mengamuk habis satu rumah kena telan nanti. Ekeke

Roti canai atau tosei? Ummi lebih suka makan tosei sejak baby ariz lahir ni. Masa hamil aritu seminggu dua tiga kali bedal roti canai tambah lemak sebab konon memang dah sedia gemok. Makanya sepanjang hamil ummi berjaya naik 22kg. Ahaaa. 

Nota kaki: takyah nasihat la suruh LM telan roti atau salad . LM ni manusia biasa, ada gak keinginan nak makan itu ini disamping menyusukan baby yang wajib kena telan makanan . Perlu ambik karbo. Lain orang lain caranya. Takpe2.. Daku slow2 kurangkan berat ni dari 56 kg ke 48 kg. 


www.tips-fb.com

1 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

Good idea lah LM..
Tapi dulu akak pernah gak tunjuk mrk gambar macam tu .. nabil boleh kata mama sedekah lah kat dorang huhuhu..
Payah nak memujuk mkn kekadang mrk ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...