Wednesday, January 13, 2016

Bento-Homemade Chicken Pop Corn Dan Epal

Assalamualaikum..

Bento-Homemade Chicken Pop Corn Dan Epal

Menu hari ni paling simple.. Cuma homemade chicken pop corn yang LM frozenkan hari tu saja.

Plan awal nak goreng nasi, tapi lengan kanan ni macam terseliuh sejak tengah hari semalam, maka ini sajalah rezeki buat anak-anak syurga ummi.



Resepi LM dah share tempoh hari. Macam biasa potong kecil dada ayam, buangkan tulang dan kulitnya. Celuo kan dengan telur putih yang dipukul dan salut dengan tepung

Campuran tepung:
- tepung jagung
-sikit garam
-sikit lada sulah
-sikit lada hitam
-sikit serbuk pati ayam(LM tak pakai)

Atau kalau malas boleh celup dengan tepung bestari hot and spicy. 

Selamat mencuba...


www.tips-fb.com

8 comments:

Lea Ismail said...Reply To This Comment

Dah lama nak mencuba tak tercuba cuba nak buat popcorn ayam ni

Pokok Manggis Depan Rumah said...Reply To This Comment

Resepi mudah untuk dicuba.

Jobdirumah Buat Duit said...Reply To This Comment

Menarik aje resepi dia. Boleh nak cuba juga.

OhPanduan said...Reply To This Comment

Terima kasih kongsi resepi mudah ini. Nak cuba.

Yana Libra said...Reply To This Comment

sedapnye..hehe..g la urut kak kalau terseliuh tu...bahaya lama biar

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

rajin je LM berbento2 pagi2..rin tak sempat pun

Mummydearie said...Reply To This Comment

Kalau rajin, macam-macam boleh cuba. Kalau dah namanya malas tu, benda senang pun jadi susah. Pop corn chicken buat sendiri memang tak pernah lagilah. Saya nikan kalau blogwalking, macam-macam idea nak memasak tapi bila balik rumah mengadap bahan mentah, tak boleh berfikir langsung. Lain kali saya nak buat jadual lauk-pauk seminggulah senang sikit. Kalau tidak, macam nilah - dah dua kali buat nasi lemak di tahun baru ^_^

Malinda Ismail said...Reply To This Comment

Sedapnye makan time panas2...anak2 makan pon senang kan takde tulang2 sume...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...