Wednesday, January 6, 2016

Masalah Rambut Gugur

Assalamualaikum

Rambut gugur.
Ada orang kata lepas bersalin rambut memang akan gugur. Perubahan hormon katanya.

Atau... Orang tua tua kata bila anakain sembur air liur mulalah rambut gugur banyak. 

TAPI!!!
Baby  LM dah 10 bulan dah, nak dekat setahun pun. Takkan la hormon tak stabil lagi. Dan baby takda pun main air liur. 

Maka.. Merawat rambut gugur dah lama bermula. Tapi tetap hampa. Tukar syampoo, pergi rawatan rambut sampai 300 lebih lima rawatan tetap juga hasilnya hampa. Kecewa sangat.

Ada yang alami masalah macam LM? Apa tips yang kalian amalkan ye? 
Ada yang nak sponsor produk penjagaan rambut? Amat dialukan, biar LM jadi testimoni nya. 

Buntu.. Nak sikat rambut pun gerun:(
www.tips-fb.com

4 comments:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Samalah kita.. saya ni rasanya masa pgnant je kurang rambut gugur sb agaknya masa pgnant sy banyak ambil vitamin..ke entah kenapa, tapi bila lepas tu je mmg sentiasa keguguran rambut. Kalau ada cadangan apa nk kena makan r pakai, sy nk try jugala.. mana tahu berkesan..

atiqah subkhi said...Reply To This Comment

try la pakai shampoo Prosante Shaklee untuk rawatan luaran. Memang best. rambut gugur pun berkurang. yang penting rambut sentiasa sihat :D kalau untuk penjagaan dari dalaman, kuatkan akar rambut, amalkan zinc. inshaaAllah kurang rambut gugur :)

jemput baca tau.

http://kedaivitamintanjungkarang.blogspot.my/2016/01/atasi-masalah-rambut-gugur.html

Yana Libra said...Reply To This Comment

cuba feryal kak..kurang la gugur hari tu..ni stok habis lak..nak beli kena beli byk baru murah..huhu

Nabila Syifa said...Reply To This Comment

I pon perasan.sejak2 akhir2 ni ada gak rambut gugur.faktor umur kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...