Thursday, February 4, 2016

Minum Petang-Penting Ke?

Assalamualaikum...


Minum Petang-Penting Ke?

Juadah Minum petang LM harini. Simple je, hanya pearl caffee dan tiga potong kek buah kukus. 


Ada orang kata tak minum petang pun takpe, tapi bagi LM yang menyusukan baby ni wajib ambik minum petang untuk lapik perut.

Apa yang lebih penting... Wajib minum petang bagi yang nak kurus agar tak makan malam macam orang kebuluran. Makan tak ingat dunia. Bila perut lapar mulalah makan tak toleh kiri kanan kan?

Metabolisme badan akan menurun kalau kita tak jaga waktu makan. Betul kan jika LM silap..
www.tips-fb.com

2 comments:

hainom OKje said...Reply To This Comment

Kalau PIL mmg wajib minum petang ni LM. Mak harus jer haha . .Mak kawen ngan Pak Jilap baru reti minum petang ni tau.

Mak pulak, kalau ada org dtg barulah sebok buat minum ptg, kalau tak de, minum air masak jer hihi

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya jarang minum petang sebab makan malam kami kalau tak pukul 6.30 petang, dalam pukul 7 malam. Sesekali ajelah merajinkan diri buat minum petang. Tapi kalau hujung minggu tak ke mana-mana, saya buat heavy breakfast. Makan tengahari memang selalu beranjak lewat daripada biasa. Sebab itulah minum petang selalu aje skip.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...